Στην κατάθεση δύο νομοσχεδίων, ενός περιβαλλοντικού και ενός χωροταξικού πολεοδομικού προχωρά το προσεχές διάστημα, το ΥΠΕΝ όπως τόνισε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο αρμόδιος υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης. Στόχος όπως είπε «η τόνωση της οικονομίας και της ανάπτυξης με σεβασμό στο περιβάλλον».

Στο περιβαλλοντικό νομοσχέδιο προβλέπεται όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης «μια απλοποίηση των περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων», ενώ αναφερόμενος στο θέμα της μεταφοράς των συντελεστών δόμησης και της Τράπεζας Γης, είπε ότι «οι διατάξεις αυτές του νομοσχεδίου έρχονται να αντιμετωπίσουν αδικίες σε σχέση με κάποιες κατηγορίες ιδιοκτητών ακινήτων όπως αυτών που κατέχουν διατηρητέα κτήρια βάζοντας τάξη στο ζήτημα της μεταφοράς του συντελεστή δόμησης».

Σημείωσε ωστόσο ότι «η μεταφορά του συντελεστή δόμησης θα γίνει με ιδιαίτερη προσοχή και σε περιοχές υποδοχής αυτής της δραστηριότητας».

Για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας και την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων  είπε ότι «η Ελλάδα τα έχει πάει καλά μέχρι σήμερα» και ότι «αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση η συμπεριφορά των Ελλήνων», συμπεριφορά που πρέπει να συνεχιστεί και την περίοδο του Πάσχα.

Πηγή:ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: