Φωτό: Creative Commons/ άδεια χρήσης CC0

Στην πόλη Όλτεν της Ελβετίας «χιόνισε» κακάο! Όχι δεν ήταν σκηνή από κάποιο παραμύθι ή κινηματογραφικό έργο, αλλά η πραγματικότητα για τους κατοίκους της περιοχής. Αιτία για το πρωτόγνωρο συμβάν ήταν το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο σύστημα εξαερισμού του εργοστασίου σοκολάτας της εταιρίας Lindt & Spruengli.

Η εταιρία επιβεβαίωσε πως υπήρξε ένα ελάττωμα στον εξαερισμό ψύξης, στον τομέα του εργοστασίου όπου παρασκευάζεται η «ψημένη σκόνη κακάο». Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στην πόλη την περασμένη Παρασκευή, είχε ως αποτέλεσμα η σκόνη κακάο να σκορπιστεί παντού, σε σημεία κοντινά στο εργοστάσιο.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της εταιρίας, το σύστημα εξαερισμού του εργοστασίου επιδιορθώθηκε. Οι αρμόδιοι ανέφεραν πάντως, πως οι νιφάδες κακάο που σκορπίστηκαν  στην περιοχή δεν είναι βλαβερές ούτε για τους ανθρώπους ούτε για το περιβάλλον. Μάλιστα, για την περίπτωση ενός αυτοκινήτου που καλύφθηκε από σκόνη κακάο, η εταιρία προσφέρθηκε να καλύψει το κόστος καθαρισμού του.


Πηγή: theguardian.com

Φωτογραφία: Creative Commons/ άδεια χρήσης CC0

Μοιράσου το άρθρο: