Ακινητοποιημένοι παρέμειναν οι συρμοί του μετρό ως τις 10 το πρωί, καθώς προειδοποιητική στάση εργασίας πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι, ζητώντας την πρόσληψη τακτικού προσωπικού και την ανάκληση των μετακινήσεων, ο οποίες αποφασίστηκαν από την διοίκηση της ΣΤΑΣΥ. Πολύ μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση. Έντονη η αντίδραση του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Tweeter επισημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται και ότι άμεσα θα υπάρξει ρύθμιση για προσωπικό ασφαλείας.

Έντονη και η αντίδραση του υπουργού Μεταφορών Κ. Καραμανλή που είπε στον ΣΚΑΪ ότι «η κυβέρνηση δεν θα ανεχτεί «νταβατζηλίκια» και εκβιασμούς. Δεν γίνεται  να μας ειδοποιούν χθες στις 6 το απόγευμα ότι θα κάνουν στάση εργασίας όταν η κυβέρνηση έχει δείξει ευαισθησία στα  μισθολογικά τους και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ τους κρατούσε σε ομηρία», σημείωσε ο κ. Καραμανλής.

Το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ) με απόφασή του εξήγγειλε «την προειδοποιητική στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10.00 το πρωί», καταγγέλλοντας τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ για μετακινήσεις εργαζομένων από τις οργανικές τους θέσεις σε άλλες υπηρεσίες.

Πολύ αυξημένη η κίνηση στους δρόμους του Λεκανοπεδίου λόγω και της στάσης εργασίας του μετρό. Εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτικά την κίνηση των οχημάτων σε πραγματικό χρόνο.

Σχετική είδηση: Στάση εργασίας στο Μετρό το πρωί της Τρίτης, 17-12

Μοιράσου το άρθρο: