Διάλογος υπό όρους εκβιασμού δεν γίνεται επισημαίνει ο Ν. Παναγιωτόπουλος

Δεν μπορεί να γίνει διάλογος με την Τουρκία με όρους εκβιασμού, ξεκαθάρισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναναγιωτόπουλος.

Παράλληλα επεσήμανε ότι αν η Άγκυρα προχωρήσει, όπως έχει εξαγγείλει, σε έρευνες στην θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, αυτό θα σημαίνει παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και δεν θα είναι ανεκτό.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό σταθμό «Alpha TV» δήλωσε πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να ξεκινήσει διάλογο με την Τουρκία αν δεν αλλάξει την προκλητική συμπεριφορά της. «Δεν μπορείς να καλείσαι σε έναν διάλογο με όρους εκβιασμού ή ευθείας αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας. Τέτοιο διάλογο δεν τον θέλουμε. Αν ο κ. Τσαβούσογλου θεωρεί ότι αυτός είναι ο τρόπος για να καλέσει τον άλλον σε διάλογο, εμείς τον βρίσκουμε έναν παράξενο τρόπο και πραγματικά ενώ θεωρούμε ότι όντως οι δίαυλοι επικοινωνίας πρέπει να παραμένουν ανοιχτοί, δεν πρέπει ο διάλογος αυτός να εκβιάζεται. Ελάτε δηλαδή να συζητήσουμε τι διεκδικούμε και τι πιθανώς θα πρέπει να μας παραχωρήσετε. Με συγχωρείται δεν είναι έτσι τα πράγματα. Ευχαριστούμε.» δήλωσε χαρακτηριστικό ο κ. Παναγιωτόπουλος.
Ο υπουργός επισήμανε πως η Τουρκία λειτουργεί όπως ως ο ταραξίας ή ο ταραχοποιός ή ο νταής της περιοχής. Η Ελλάδα επιμένει, πρόσθεσε, στην τήρηση των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου. «Έχουμε πει ότι θέλουμε το διάλογο, επιθυμούμε τον διάλογο αλλά όχι με αυτούς τους όρους.» ξεκαθάρισε ο κ. Παναγιωτόπουλος .

Σχετική Είδηση:

Τουρκία: Από τις επιθέσεις φιλίας σε νέους λεονταρισμούς – Τουρκοαιγυπτιακή αντιπαράθεση για Λιβύη (video)

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα, στοιχεία από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος