Διαμαρτυρία στην Επιθεώρηση εργασίας  από τους καθηγητές στα Χανιά  για το αποκλεισμό μαθητών στις πανελλαδικές εξετάσεις από εργοδότες. Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται το ενδεχόμενο  να δοθεί η δυνατότητα στους μαθητές  που αποκλείστηκαν να εξεταστούν ετεροχρονισμένα. Οι ίδιοι οι υποψήφιοι δεν θέλουν να γίνει τίποτε γνωστό που να τους αφορά καθώς εκτιμούν ότι στοχοποιούνται άμεσα.

Το υπουργείο Παιδείας για την υπόθεση τονίζει ότι, μόνο θυμό και κοινωνική αγανάκτηση προκαλεί η πρωτόγνωρη εργοδοτική αναλγησία, αποτέλεσμα της οποίας ήταν ο αποκλεισμός υποψηφίων που φοιτούσαν σε Εσπερινό Λύκειο των Χανίων.

Η αυθαιρεσία ορισμένων εργοδοτών, τονίζεται στην ανακοίνωση, έφτασε στο σημείο να αρνηθεί ακόμα και το αίτημα αλλαγής βάρδιας προκειμένου οι υποψήφιοι να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Το δικαίωμα που δίνει η Πολιτεία στους εργαζομένους και στις εργαζόμενες να φοιτήσουν σε Εσπερινά Λύκεια, προκειμένου να διεκδικήσουν πρόσβαση στα Πανεπιστήμια, δεν μπορεί να αφαιρείται από ασύδοτους εργοδότες που προωθούν συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα, σημειώνει το υπουργείο.

Αντίδραση ΚΚΕ

«Καταγγέλλουμε τον απαράδεκτο αποκλεισμό μαθητών εσπερινών σχολείων από τις πανελλαδικές εξετάσεις, εξαιτίας της άρνησης των εργοδοτών να τους δώσουν άδεια» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του, επισημαίνοντας ότι «η στάση των εργοδοτών διευκολύνεται από το γεγονός ότι δεν υπάρχει κανένα θεσμικό πλαίσιο που να υποστηρίζει το δικαίωμα αυτό για τους εργαζόμενους μαθητές. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και οι προηγούμενες, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, δεν έχουν πάρει κανένα μέτρο που θα αντιμετωπίζει θετικά τους εργαζόμενους μαθητές».

«Το δίκαιο είναι οι μαθητές αυτοί να έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις του Σεπτέμβρη, που προβλέπονται για μαθητές που είχαν σοβαρό κώλυμα για να δώσουν πανελλαδικές. Αυτό πρέπει να εξασφαλίσει εδώ και τώρα το Υπουργείο Παιδείας και όχι να χύνει κροκοδείλια δάκρυα» καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.

Ρεπορτάζ: Σοφία Θεοδωράκη

Μοιράσου το άρθρο: