Για σχέδιο ιδιωτικοποίησης της κοινωνικής ασφάλισης κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου, με αφορμή πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Αυγή», με τίτλο: «ΡΙΦΙΦΙ 75 δισ. στο ασφαλιστικό σχεδιάζει η ΝΔ».

Σχολιάζοντας το πρωτοσέλιδο η κα Αχτσιόγλου, χαρακτηρίζει ιδιαιτέρως ανησυχητικά τα στοιχεία που σήμερα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας σχετικά με το πρόγραμμα της ΝΔ για την κοινωνική ασφάλιση. «Τα στοιχεία αυτά, όχι απλώς επιβεβαιώνουν το σχέδιο για ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, αλλά του προσδίδουν μάλιστα και υποχρεωτικό χαρακτήρα» αναφέρει η κ. Αχτσιόγλου σε δήλωσή της, στην οποία τονίζει: «Δεδομένων αυτών, αλλά και των όσων στο παρελθόν έχει προγραμματικά υποστηρίξει η ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να απαντήσει στα εξής:

1. Γιατί στην πρόσφατη παρουσίαση του προγράμματός του απέφυγε απολύτως συνειδητά να μιλήσει για το σχέδιό του για την κοινωνική ασφάλιση, τη στιγμή μάλιστα που δήλωσε ότι προτίθεται να καταργήσει το σημερινό ασφαλιστικό; Με τι επιθυμεί να το αντικαταστήσει;

2. Επιμένει στο σχέδιό του για ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης;

3. Εγγυάται και με ποιον τρόπο το σημερινό επίπεδο και την καταβολή των επικουρικών συντάξεων 1.230.000 συνταξιούχων;

4. Εγγυάται και με ποιον τρόπο τις εισφορές των ασφαλισμένων;

5. Ποιο είναι το κόστος του σχεδίου του για τον κρατικό προϋπολογισμό;

6. Προτίθεται να κάνει δυσμενείς αλλαγές στο καθεστώς των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων;

Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί άλλο να κρύβεται στα ζητήματα αυτά. Αναμένουμε απαντήσεις. Οι πολίτες έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν την αλήθεια».

Μοιράσου το άρθρο: