Ο Bill Withers, ο επιφανής αμερικανός τραγουδιστής της Soul που έγραψε μεγάλες επιτυχίες όπως τα «Lean on Me», «Ain’t no sunshine» και η «Lovely day» πέθανε σήμερα σε ηλικία 81 εξαιτίας καρδιακών επιπλοκών, σύμφωνα με δήλωση της οικογένειάς του.

Ο Withers συνέθεσε και ηχογράφησε αρκετές άλλες σημαντικές επιτυχίες, συμπεριλαμβανομένων των «Use me» και Just the Two of Us, πριν αποσυρθεί από την ενεργό δράση στα μέσα της δεκαετίας του ’80.

Ο Bill Withers αφήνει πίσω τη σύζυγό του Marcia Johnson και τα δύο παιδιά τους, Todd και Kori.

«Είμαστε συντετριμμένοι από την απώλεια του λατρεμένου και αφοσιωμένου πατέρα και συζύγου μας» αναφέρεται σε ανακοίνωση της οικογένειας. «Έζησε μια διακριτική ζωή, κοντά στην οικογένεια και τους φίλους του, όμως η μουσική του ανήκει σε όλον τον κόσμο. Σ’ αυτήν τη δύσκολη περίοδο, προσευχόμαστε η μουσική του να δώσει λίγη παρηγοριά και να ψυχαγωγήσει τους θαυμαστές του όσο θα φροντίζουν εκείνους που αγαπούν».

Ο Γουίδερς κυκλοφόρησε εννέα δίσκους –οι περισσότεροι εκ των οποίων ηχογραφήθηκαν τη δεκαετία του 1970– με πρώτο το άλμπουμ Just As I Am, που περιλάμβανε τη μεγάλη επιτυχία Ain’t No Sunshine. Είχε τιμηθεί με τρία βραβεία Γκράμι.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: