Φωτό: AP Photo/Eric Risberg

Την πιο ολοκληρωμένη έκθεση με έργα του Andy Warhol που έχει παρουσιαστεί ποτέ στην Κίνα πρόκειται να φιλοξενήσει στις εγκαταστάσεις του, το επόμενο καλοκαίρι, το UCCA -Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης– στο Πεκίνο.

Πάνω από 200 πίνακες, εκτυπώσεις, ζωγραφιές, ταινίες και φωτογραφίες, καθώς και αρχειακό υλικό από τη «διαδρομή» του διάσημου εκπροσώπου της Ποπ αρτ, θα συνθέτουν τον καλλιτεχνικό «θησαυρό» της μεγάλης εικαστικής αναδρομής, η οποία θα φέρει τον τίτλο «Andy Warhol».

Την περασμένη χρονιά, το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης UCCA φιλοξένησε με τεράστια επιτυχία μια αναδρομική έκθεση ζωγραφικής με έργα του Picasso. Η ανταπόκριση του κοινού υπήρξε καθοριστική για την απόφαση των διοργανωτών να προγραμματίσουν και άλλα, παρόμοιας σημασίας, καλλιτεχνικά συμβάντα στην κινεζική πρωτεύουσα.

«Διαπιστώσαμε, διοργανώνοντας την έκθεση του Picasso, ότι το κοινό εδώ είναι εξαιρετικά δεκτικό, όχι μόνο σε μεγάλες προσωπικότητες αλλά και σε εκθέσεις που αφηγούνται ιστορίες για την καλλιτεχνική διαμόρφωση, την ανάπτυξη και τον πειραματισμό – σε εκθέσεις που απαντούν στα ερωτήματα: Ποιες είναι αυτές οι προσωπικότητες; Τι έκαναν; Γιατί θεωρούνται τόσο σημαντικές;», αναφέρει ο διευθυντής του UCCA,  Philip Tinari σε άρθρο της ιστοσελίδας Artnet News.

«Η έκθεση του Picasso μας απέδειξε ότι, ενώ οι καλλιτέχνες εν ζωή είναι στην “καρδιά” του προγράμματός μας, υπάρχει επίσης χώρος ώστε να παρουσιάσουμε σημαντικές προσωπικότητες από την παγκόσμια ιστορία της τέχνης», προσθέτει ο Tinari συμπληρώνοντας: «Καθώς δεν υπάρχουν (στην Κίνα) δημόσια μουσεία στα οποία μπορεί κανείς να δει σε μόνιμη βάση τέτοια έργα, εκθέσεις σαν αυτές υπηρετούν έναν σημαντικό εκπαιδευτικό ρόλο».

Η έκθεση «Andy Warhol» αναμένεται να φιλοξενηθεί στο Πεκίνο από τις 3 Ιουλίου ως τις 10 Οκτωβρίου του 2021.


Πηγή: news.artnet.com

Φωτογραφία: Associated Press

Μοιράσου το άρθρο: