Ένα παιδί, νεκρό από τη φωτιά, που τέθηκε υπό έλεγχο λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι στο ΚΥΤ της Λέσβου. Όπως είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης κ. Βάσης η πυροσβεστική υπηρεσία έσβησε τη φωτιά, αλλά δυστυχώς εντοπίστηκε μέσα στο κοντέινερ ένα παιδάκι 6 χρονών νεκρό.

Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολή εδώ, κάηκε ένα κοντέινερ κατοικία και δυο διπλανά ξύλινα παραπήγματα. Δε γνωρίζουμε την αιτία της φωτιάς αυτή τη στιγμή».

Η φωτιά είχε ξεσπάσει λίγη ώρα νωρίτερα στο Level 1  στη Βορειοδυτική πλευρά του κέντρου , σε κοντέινερ. Η πυροσβεστική επιχειρούσε, το έργο της δυσχέραινε ο υπερπληθυσμός αλλά και οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι.

«Βαθύτατη οδύνη» για την απώλεια του εξάχρονου παιδιού από πυρκαγιά στο ΚΥΤ της Μόριας εκφράζει με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει: «Με βαθύτατη οδύνη πληροφορήθηκα το τραγικό συμβάν της απώλειας του εξάχρονου παιδιού, μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε στο ΚΥΤ της Μόριας. Θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του».

«Για ακόμα μια φορά στο κολαστήριο της Μόριας θρηνούμε τη ζωή ενός 6χρονου παιδιού, όσο η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά τον απεγκλωβισμό των χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά. Προκαλεί μάλιστα, λέγοντας ότι για τις άθλιες συνθήκες, που επικρατούν στα hot spots, φταίνε οι κινητοποιήσεις των νησιωτών, που δεν επέτρεψαν την κατασκευή των νέων κολαστηρίων φυλακών!» δήλωσε η Μαρία Κομνηνάκα, βουλευτής Ν. Λέσβου του ΚΚΕ για το θάνατο προσφυγόπουλου στη Μόρια.

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σπυριδάκη, Μυρσίνη Τζινέλλη

Μοιράσου το άρθρο: