Κρίσιμη αυτή η εβδομάδα για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία. Ματέο Σαλβίνι και Λουίτζι Ντι Μάιο εξετάζουν τις επιλογές τους ενώ ρόλο επιχειρεί να παίξει και ο πρώην πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, που δεν αποκλείει άτυπο συνασπισμό με το Κίνημα των 5 Αστέρων, για να αποτραπούν οι πρόωρες εκλογές.

Με το θερμόμετρο, τόσο στην ατμόσφαιρα, όσο και στην πολιτική να βρίσκεται στο κόκκινο ο Ματέο Σαλβίνι πέρασε το Σαββατοκύριακο στις παραλίες της Νότιας Ιταλίας και της Σικελίας, συνεχίζοντας την πρωτότυπη προεκλογική εκστρατεία του.

Όταν έφτασε για ομιλία στην κεντρική πλατεία της Κατάνια τον περίμεναν πολλοί πολίτες εξοργισμένοι από την επίσκεψή του.

Η κυβερνητική κρίση που προκάλεσε ο αρχηγός της Λέγκας έφερε τους πάντες σε θέσεις μάχης πίσω στη Ρώμη. Οι κοινοβουλευτικές ομάδες της Γερουσίας δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε ημερομηνία συζήτησης της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης Κόντε και το θέμα θα αποφασιστεί σε έκτακτη συνεδρίαση της Γερουσίας την Τρίτη.

Στο προσκήνιο και ο πρώην πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι που φαίνεται να επιχειρεί να δημιουργήσει νέο κόμμα μέσα από τους κόλπους του Δημοκρατικού Κόμματος, το Azione Civile, που ενδεχομένως θα συσπειρώσει την κεντροαριστερά απέναντι στον Σαλβίνι.

Αλλά και κόντρα ΣαλβίνιΓκιρ καλά κρατεί. «Το έχω δει αυτό σε όλο τον κόσμο. Αμόρφωτοι πολιτικοί προσπαθούν πάντα να δημιουργήσουν διαμάχες και να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη», δηλώνει ο δημοφιλής ηθοποιός Ρίτσαρντ Γκιρ.

Ενώ ο αμερικανός ηθοποιός τόνισε πως δεν τον ενδιαφέρει τι λέει ο Σαλβίνι, μόνο οι άνθρωποι, ο ιταλός πολιτικός επεσήμανε πως κανείς πλούσιος δεν μπορεί να κάνει υποδείξεις στους Ιταλούς.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: