Φωτο: Πολεμικό Ναυτικό

Την ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων να προστατεύσουν τα θαλάσσια σύνορα αναδεικνύει η μεγάλη ναυτική άσκηση που διεξάγεται νότια της Κρήτης. Βολές τορπίλης, πύραυλοι από φρεγάτες και βολές με κάθε μέσο έγιναν από το Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία και η κάμερα της ΕΡΤ ήταν εκεί. Ασκήσεις πραγματοποιεί και ο Στρατός Ξηράς σε άλλα σημεία της ακριτικής Ελλάδας.

Η άσκηση αυτή ενεργοποίησε τ’ αντανακλαστικά της γειτονικής χώρας η οποία έστειλε φρεγάτα για να παρακολουθεί τις κινήσεις των ελληνικών πλοίων και υποβρυχίων, ενώ εξέδωσε και παράνομη ναυτική οδηγία με την οποία θέλησε να προκαλέσει.

Στην φρεγάτα «Αιγαίον» βρέθηκαν και παρακολούθησαν την εκπαίδευση ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού, του Αρχηγείου Στόλου και ο Αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας.
«Είμαι εξαιρετικά ικανοποιημένος που κατάφεραν να βρεθώ εν πλω στη φρεγάτα Αιγαίο, παρακολουθώντας επιχειρησιακές δραστηριότητες του στόλου οι οποίες κατέληξαν στην κορωνίδα της πολυήμερης εκπαίδευσης του ΠΝ- της ΠΑ και του ΣΞ που έγιναν σε διάφορες περιοχές», δήλωσε ο κ. Φλώρος.

Σημειώνεται ότι η θαλάσσια περιοχή στην οποία έγινε η άσκηση είναι από αυτές που έχει στοχοποιήσει η Τουρκία για να κάνει σεισμικές έρευνες. Η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και του Πολεμικού Ναυτικού στέλνουν το μήνυμα που είναι σαφές: «Βρίσκονται παντού και θα βρίσκονται όπου κρίνεται απαραίτητο».

Η επιχειρησιακή εκπαίδευση και στους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων θα συνεχιστεί με παρόμοιες ασκήσεις όλο το καλοκαίρι.

Πηγή: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Γιώργος Σιδέρης

Μοιράσου το άρθρο: