Εντυπωσιακές εικόνες έρχονται από το λιμάνι του Βόλου όπου άρχισαν να καταφτάνουν αμερικανικά ελικόπτερα Απάτσι με τα πληρώματά τους, προκειμένου να εκπαιδευτούν μαζί με τους ιπταμένους της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού.

Σχεδόν 30 ελικόπτερα, Apache, Chinook, Black Hawk και περισσότερα από 400 στελέχη της Αεροπορίας Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών ήδη φτάνουν στην Μαγνησία.

Όμως εκτός από το «ιπτάμενο ιππικό» των Ηνωμένων Πολιτειών, Ειδικές Δυνάμεις της 173ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας της Αμερικής με έδρα την Βιτσέντσα της Ιταλίας θα ταξιδέψουν στα τέλη Νοεμβρίου και αυτοί στην Ελλάδα στο πλαίσιο συνεκπαίδευσης με τα «κόκκινα μπερέ» της Ελλάδας αλλά και τους πεζοναύτες του Βόλου.

Είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που οι Αμερικανοί εγκαταλείπουν την έδρα τους στην Γερμανία για να βρεθούν να πετούν στο ξεχωριστό ανάγλυφο της Ελλάδας.

Οι Αμερικανοί που έφτασαν στον Βόλο θα εγκατασταθούν σε δυο βάσεις, το Στεφανοβίκειο, έδρα της Ελληνικής Αεροπορίας Στρατού και στο στρατόπεδο των Πεζοναυτών στον Βόλο.

Στο πλαίσιο της πρόσφατης ανανεωμένης αμυντικής συμφωνίας ανάμεσα σε Ελλάδα και Αμερική, συμπεριλαμβάνεται και το Στεφανοβίκειο με ανάπτυξη εγκαταστάσεων που θα κατασκευαστούν από τους Αμερικανούς για να στεγάζονται στελέχη αλλά και ελικόπτερα των Ηνωμένων Πολιτειών.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Γ. Σιδέρης

Μοιράσου το άρθρο: