Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε, το απόγευμα της Τετάρτης, προγραμματισμένη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γερουσιαστή των ΗΠΑ Robert Menendez, επιφανές μέλος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας.

Με τον Γερουσιαστή συζήτησαν τις ευρύτερες εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη σεβασμού του διεθνούς δικαίου και των κανόνων καλής γειτονίας, με γνώμονα την προάσπιση της ειρήνης και της ασφάλειας.

Την κοινή στάση απέναντι στις προκλήσεις στην ανατολική Μεσόγειο και τη συναντίληψη των ζητημάτων που προκύπτουν από την αποσταθεροποιητική συμπεριφορά της Τουρκίας, επαναβεβαίωσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, σε τηλεφωνική επικοινωνία ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Κύπριος ομόλογός του, Χαράλαμπος Πετρίδης.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, ανακοίνωσε ότι οι Ευρωπαίοι ομόλογοί του θα συναντηθούν στις 13 Ιουλίου για να συζητήσουν το θέμα της Τουρκίας, λέγοντας ότι θα εξεταστεί η πιθανότητα επιβολής νέων κυρώσεων σε βάρος της Άγκυρας.

«Έχουν ήδη επιβληθεί κυρώσεις στην Τουρκία από την Ε.Ε. για τις γεωτρήσεις στην οικονομική ζώνη της Κύπρου. Ενδέχεται να εξεταστούν και άλλες κυρώσεις», πρόσθεσε ο Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.

Πηγή:ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: