Έξι «αμφίρροπες» πολιτείες στις ΗΠΑ δίνουν προβάδισμα στον Μπάιντεν

Τα νέα δεν ήταν καλά για τον πρόεδρο Τραμπ μετά τις δημοσκοπήσεις σε έξι κρίσιμες Πολιτείες στις ΗΠΑ σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του πρακτορείου Reuters και της εταιρείας Ipsos.

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν προηγείται και στις έξι αν και με οριακή διαφορά σε ορισμένες από αυτές, Στη δημοσκόπηση συμμετέχουν πιθανοί ψηφοφόροι από έξι αμφίρροπες Πολιτείες: Ουισκόνσιν, Πενσιλβάνια, Μίσιγκαν, Βόρεια Καρολίνα, Φλόριντα και Αριζόνα, οι οποίες εκτιμάται ότι θα διαδραματίσουν κρίσιμο ρόλο στην εκλογή του προέδρου.

Στο Μίσιγκαν, ο Μπάιντεν διατηρεί άνετο προβάδισμα, με ποσοστό 51% έναντι 43% για τον Τραμπ. Το 22% των ερωτηθέντων είπε ότι έχει ήδη ψηφίσει.

 Στη Βόρεια Καρολίνα, ο Μπάιντεν συγκεντρώνει ποσοστό 48%, μόλις μία μονάδα περισσότερη από τον Τραμπ (47%). Την προηγούμενη εβδομάδα οι δύο υποψήφιοι συγκέντρωναν το ίδιο ποσοστό, 47%. Το 12% έχει ήδη ψηφίσει.

Στο Ουισκόνσιν, ο Μπάιντεν έχει ποσοστό 51% έναντι 44% για τον Τραμπ. Το 20% έχει ήδη ψηφίσει.

Τα ίδια ακριβώς ποσοστά (51% έναντι 44%) συγκεντρώνουν οι δύο υποψήφιοι και στην Πενσιλβάνια, όπου όμως έχει ψηφίσει μόνο το 6%.

Στη Φλόριντα, όπου στην προηγούμενη δημοσκόπηση λάμβαναν και οι δύο 47%, σήμερα το ποσοστό του Μπάιντεν έχει ανέβει στο 49% ενώ του Τραμπ μειώθηκε κατά δύο μονάδες, στο 45%. Το 7% έχει ήδη ψηφίσει.

Στην Αριζόνα, ο Μπάιντεν αυξάνει κατά μία μονάδα τη διαφορά, φτάνοντας στο 48% έναντι 46% του Τραμπ. Το 3% έχει ήδη ψηφίσει.

Και στις έξι Πολιτείες οι ερωτηθέντες θεωρούν ότι ο Τζο Μπάιντεν θα ήταν καλύτερος στη διαχείριση της πανδημίας και ο Ντόναλντ Τραμπ στη διαχείριση της οικονομίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ , Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος