Γερμανία: Απορρίπτονται οι περισσότερες αιτήσεις από Ελλάδα για επανένωση οικογενειών προσφύγων

Τη συντριπτική πλειονότητα αιτήσεων για επανένωση οικογενειών προσφύγων από την Ελλάδα, απορρίπτει η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Προσφύγων (BAMF)της Γερμανίας.

Σχεδόν τους πρώτους πέντε μήνες του 2019, οι ελληνικές αρχές ασύλου υπέβαλαν 626 αιτήσεις για πρόσφυγες οι οποίοι θα έπρεπε να επανενωθούν με τις οικογένειές τους στη Γερμανία: Από αυτές απερριίφθησαν οι 472 αιτήσεις, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα των εφημερίδων του δημοσιογραφικού ομίλου Funke, επικαλούμενες απάντηση της γερμανικής κυβέρνησης σε σχετικό ερώτημα της κοινοβουλευτικής ομάδας της Αριστεράς (Die Linke) στην Ομοσπονδιακή Βουλή / Bundestag. Τα τρία τέταρτα των αιτήσεων από την Ελλάδα απορρίπτονται δηλαδή από τις γερμανικές αρχές.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν δίνει λεπτομέρειες σχετικά με την απόρριψη των αιτήσεων. Κατά την άποψη της κοινοβουλευτικής ομάδας της γερμανικής Αριστεράς και οργανώσεων παροχής βοήθειας στους πρόσφυγες, όπως εκείνες που βρίσκονται στα ελληνικά νησιά απέναντι από τις ακτές Τουρκίας, η BAMF απέρριψε τις αιτήσεις λόγω ελλείψεων των φακέλων, σύμφωνα με τις εφημερίδες του ομίλου. «Στο παρελθόν έχουμε δει να απαιτούνται μεταφράσεις που δεν ήταν αναγκαίες σύμφωνα με τον Κανονισμό του Δουβλίνου. Πρόκειται για “παράνομη άρνηση”», δήλωσε η βουλευτής της Αριστεράς Gokay Akbulut.

Σύμφωνα με τον «Κανονισμό του Δουβλίνου» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ένα κράτος μέλος μπορεί να ζητήσει τη μεταφορά της διαδικασίας ασύλου σε άλλη χώρα της ΕΕ, όπου ο πρόσφυγας έχει συγγενείς. Η συνοχή των οικογενειών και η προστασία των παιδιών απολαύουν ειδικής προστασίας στο δίκαιο της ΕΕ για το άσυλο. Στα ελληνικά νησιά της Λέσβου, Σάμου και Χίου, εξακολουθούν να βρίσκονται χιλιάδες πρόσφυγες, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι Αφγανοί, Σύροι και Ιρακινοί. Επίσης, και η Ελλάδα απέρριψε σχεδόν όλες τις αιτήσεις για επανεισδοχή προσφύγων από τη Γερμανία. Σύμφωνα με πληροφορίες, «ως λόγοι άρνησης, είναι μεταξύ άλλων, η έλλειψη εγκαταστάσεων στην Ελλάδα και η έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων που να αποδεικνύουν ότι η πρώτη χώρα εισόδου ήταν η Ελλάδα», σύμφωνα με τα δημοσιεύματα.

Πηγή: fuldainfo, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος