Μέτρα αυξημένης φύλαξης των συνόρων στον Έβρο περιλαμβάνει το σχέδιο της κυβέρνησης προκειμένου να κλείσουν τα περάσματα που χρησιμοποιούν οι διακινητές μεταναστών μέσα από το ποτάμι. Ο Μάριος Κωνσταντινίδης με την κάμερα της ΕΡΤ κατέγραψε περιπολίες και ελέγχους από στρατό, συνοριοφύλακες, αστυνομία και Frontex.

Πλωτές περιπολίες πραγματοποιεί ο ελληνικός στρατός στο Δέλτα του Έβρου για την φύλαξη των συνόρων και την αποτροπή μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών στην περιοχή…

Έλληνες στρατιώτες επιβιβάζονται σε βάρκες, ελέγχουν τον εξοπλισμό τους και ετοιμάζονται  να πραγματοποιήσουν άλλη μία καθημερινή περιπολία στον ποταμό στο Δέλτα του Έβρου

Με την παρουσία του ελληνικού στρατού στον ποταμό, οι βαρκάρηδες στο Δέλτα του Έβρου νιώθουν ασφαλείς και προστατευμένοι.

«Μόνο που ξέρουμε ότι υπάρχει εδώ ο Στρατός και Αστυνομία νιώθουμε διαφορετικά υπάρχει άριστη συνεργασία και με την αστυνομία και με το στρατό αν πέσει τίποτα στην αντίληψή μας όλων των μελών του συλλόγου ενημερώνουμε κατευθείαν το στρατό και την αστυνομία υπάρχει πάντα μία συνεργασία», λέει στην κάμερ της ΕΡΤ ο βαρκάρης Χ. Πασχαλάκης.

Οι παραδοσιακοί βαρκάρηδες της περιοχής αποτελούν την ψυχή της περιοχής. Οι μόνιμοι κάτοικοι στις καλύβες τα τελευταία χρόνια λιγοστοί.

Η ζωή στο Δέλτα του Έβρου το χειμώνα είναι δύσκολη, το κρύο τσουχτερό, τα νερά παγωμένα. Οι καλύβες, τα παραπήγματα όπως τα αποκαλούν, τα καταφύγια που τους προστατεύουν

Η αξιοποίηση της περιοχής είναι το ζητούμενο για όλους τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στον ποταμό. Ένας γαλήνιος τόπος που λίγοι τον γνωρίζουν αλλά όσοι τον επισκέπτονται μαγεύονται.

Πηγή: ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: