Η αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον ακαδημαϊκό Χρήστο Ζερεφό, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η συνάντηση έγινε ενόψει της παρουσίας του πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα, όπου θα παρουσιαστεί η ελληνική πρόταση για τη δημιουργία μηχανισμών σχετικά με την προστασία της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς από την κλιματική αλλαγή -μια πρωτοβουλία της αρμόδιας Διεύθυνσης του υπουργείου Εξωτερικών και του κέντρου της Ακαδημίας Αθηνών, που υποστηρίζεται από τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό και την UNESCO.

Η ελληνική πρόταση είναι μια από τις εννέα που θα συζητηθούν στη Νέα Υόρκη, μετά και από την κοινή διακήρυξη 32 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, που ζητούν εν όψει της Συνόδου, να παρουσιαστούν περισσότερο φιλόδοξοι στόχοι για το κλίμα.

Καλούν, μάλιστα, όλους τους συμμετέχοντες να ταχθούν υπέρ συγκεκριμένων σχεδίων και πρωτοβουλιών ενάντια στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και στην επίτευξη στόχων βιώσιμης ανάπτυξης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ρεπορτάζ: Κ. Αντωνιάδη

Μοιράσου το άρθρο: