Φωτό Αρχείου (AP Photo/Jean-Francois Badias)

Καθόλου δεν συμμερίζεται τις ελπίδες του Ντόναλτ Τουσκ  για ανάκληση του Brexit o πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ που κάλεσε  σήμερα την ΕΕ να προχωρήσει χωρίς να επιτρέψει να σταθεί εμπόδιο το Brexit.  Δήλωσε μάλιστα ότι δεν προβλέπει αναβολή της αποχώρησης της Βρετανίας πέραν της νέας προθεσμίας της 31ης Οκτωβρίου.

«Το Brexit, αυτό δεν είναι το μέλλον της ΕΕ», δήλωσε ο Γιούνκερ στα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, για τελευταία φορά πριν από τις ευρωεκλογές στα τέλη Μαΐου.

Ο Γιούνκερ μίλησε για τις προκλήσεις της Ένωσης τους επόμενους μήνες, επικαλούμενος την ολοκλήρωση των εμπορικών συμφωνιών, τον διορισμό των νέων επικεφαλής των θεσμών ή ακόμα και την ακανθώδη συζήτηση για τον προϋπολογισμό της την περίοδο 2021-2027.

«Είναι πιο σημαντικό από τις περιπέτειες που υπάρχουν γύρω από το Brexit. Η Ευρώπη συνεχίζει», δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Ο φιλελεύθερος ευρωβουλευτής Γκι Φέρχοφσταντ εξέφρασε τον φόβο ότι το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο θα μεταμορφωθεί σε «περιστερώνα» εξαιτίας της νέας αναβολής του Brexit, με «τους μεν που μπαίνουν και τους μεν που αποχωρούν».

Η συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου στις επικείμενες ευρωεκλογές είναι ουσιαστικά πλέον πιθανή. «Φοβάμαι ότι αυτό θα φέρει το χάος του Brexit εντός της ΕΕ και θα επηρεάσει τους Ευρωπαίους», δήλωσε.

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Σχετική είδηση: Παραμένει «ονειροπόλος» ο Τουσκ ελπίζοντας στην ανάκληση του Brexit

Μοιράσου το άρθρο: