Μετανάστης απο την Αφρική επέζησε σε μια πλαστική βάρκα που θαλασσοδερνόταν επι 11 ημέρες στη Μεσόγειο. Δίπλα του ένα πτώμα. Οι υπόλοιποι επιβαίνοντες χάθηκαν στον υγρό τάφο.

Ο 38χρονος Μοχάμεντ από την Αιθιοπία αναρρώνει σε νοσοκομείο της Μάλτας μετά από κόλαση έντεκα ημερών στα νερά της Μεσογείου. Η Φρόντεξ τον εντόπισε μέσα σε μια πλαστική βάρκα δίπλα σε έναν νεκρό άντρα και ενημέρωσε τις αρχές της Μάλτας οι οποίες τον έσωσαν. 15 άνθρωποι επέβαιναν στο φουσκωτό και ο Μοχάμεντ είναι ο μοναδικός επιζών.

Αναχώρησαν από τη Λιβύη αφότου πλήρωσαν τους δουλεμπόρους 700 δολάρια ο καθένας. Στην αρχή ξέμειναν από καύσιμα και στη συνέχεια τελείωσαν τα τρόφιμα και το νερό. Έπιναν νερό από τη θάλασσα αλλά ένας ένας οι επιβάτες δεν άντεξαν άλλο.

Η οδύσσεια του Μοχάμεντ γίνεται γνωστή τη στιγμή που δύο ακόμη πλοία γεμάτα μετανάστες προσπαθούν να φτάσουν σε ασφαλές λιμάνι. Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι, εξακολουθεί να απαγορεύει στο Όπεν Αρμς να δέσει στη Λαμπεντούζα. Πιστεύει ότι οι 134 μετανάστες θα μείνουν στην Ιταλία, αν και 6 χώρες έχουν δεσμευθεί ότι θα τους παραλάβουν και αμφιβάλλει ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι τόσο σοβαρή όσο περιγράφουν οι ακτιβιστές.

Η εισαγγελία έχει αρχίσει έρευνα κατά του Σαλβίνι για τα εμπόδια που βάζει στον Όπεν Αρμς, ενώ ακόμη και η ακτοφυλακή τον διαβεβαίωσε γραπτώς ότι δεν υπάρχει λόγος να μην ελλιμενιστεί το πλοίο χωρίς άλλη καθυστέρηση.

Ρεπορτάζ: Γκόνος Παντελής

Πηγή: EΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: