«Θέλουμε να βρει κάθε παιδί μια οικογένεια. Γιατί είναι γνωστό ότι την ίδια στιγμή που ζευγάρια προσπαθούν να αναλάβουν τη φροντίδα ενός παιδιού, παιδιά βρίσκονται ακόμα σε δομές παιδικής προστασίας», επεσήμανε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου σε συνέντευξη της στην ΕΡΤ1 όπου αναφέρθηκε εκτενώς στο νέο πλαίσιο για την υιοθεσία και την αναδοχή.

Εν τω μεταξύ, ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα κατάρτισης εκπαιδευτών υποψήφιων γονέων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τις αναδοχές και τις υιοθεσίες. Μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να ξεκινήσει ο κύκλος σεμιναρίων των υποψήφιων γονέων.

Πάνω από 130 επαγγελματίες στον χώρο της παιδικής προστασίας, που εργάζονται σε Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και στις κοινωνικές υπηρεσίες των Περιφερειών, ολοκλήρωσαν επιτυχώς την εκπαίδευσή τους. Οι πιστοποιημένοι πλέον εκπαιδευτές θα ξεκινήσουν στο τέλος του μήνα κύκλο σεμιναρίων σε υποψήφιους ανάδοχους και θετούς γονείς.

Τους προηγούμενους μήνες, το Υπουργείο σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ολοκλήρωσαν την καταγραφή όλων των παιδιών στην Ελλάδα που διαμένουν σε δομές παιδικής προστασίας, τηρώντας πιστά το χρονοδιάγραμμα. Σύμφωνα με τα στοιχεία καταγραφής υπάρχουν 1.800 παιδιά σε 82 δομές που ζητούν μια αγκαλιά.

Η κα Μιχαηλίδου σημείωσε ότι οι προσπάθειες επικεντρώνονται πλέον στην έναρξη της διαδικασίας συνταιριάσματος παιδιών με οικογένειες, μέσω της λειτουργίας του πληροφοριακού συστήματος αναδοχής-υιοθεσίας anynet.gr.

Μοιράσου το άρθρο: