Δεν ήταν άοπλος, αφού κρατούσε μαχαίρι, αλλά δέχτηκε μέρα μεσημέρι δέκα πυροβολισμούς από δύο αστυνομικούς, μπροστά στα μάτια της μητέρας του αλλά και περαστικών, αναφέρεται σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τον 27χρονο που έπεσε νεκρός στη Φιλαδέλφεια και ταυτοποιήθηκε ως ο Ουόλτερ Ουάλας. Έξω από αστυνομικό τμήμα της Φιλαδέλφειας, ξέσπασαν μάχες, όπως μετέδωσαν αμερικανικά δίκτυα περιγράφοντας πετροπόλεμο και οπισθοχώρηση αστυνομικών. Τριάντα ένστολοι τραυματίστηκαν, ενώ αστυνομικός υπέστη κατάγματα, όταν όχημα έπεσε πάνω σε παρατεταγμένες δυνάμεις, για αδιευκρίνιστους μέχρι στιγμής λόγους.

Βίντεο, η αυθεντικότητα του οποίου δεν έχει επαληθευτεί και αναρτήθηκε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνει δύο αστυνομικούς να σημαδεύουν με τα όπλα τους τον Ουάλας την ώρα που αυτός περπατά στον δρόμο. Τους πλησιάζει κι εκείνοι οπισθοχωρούν, με τα όπλα τους να συνεχίζουν να τον σημαδεύουν, ενώ του φωνάζουν να αφήσει κάτω το μαχαίρι που κρατά. Στη συνέχεια και οι δύο πυροβολούν επανειλημμένα τον Ουάλας, ο οποίος καταρρέει στον δρόμο.

Τέσσερις αστυνομικοί χτυπήθηκαν από τούβλα, ενώ αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε ένστολους, σύμφωνα με νέα βίντεο.

Τα χθεσινά επεισόδια σημειώθηκαν έπειτα από μήνες διαδηλώσεων στις ΗΠΑ κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας, οι οποίες ξεκίνησαν στα τέλη Μαΐου μετά τον θάνατο από ασφυξία του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη όταν ένας αστυνομικός προσπάθησε να τον ακινητοποιήσει κρατώντας το γόνατό του στον λαιμό του επί σχεδόν εννέα λεπτά.

Μοιράσου το άρθρο: