Επιτυχής ήταν η πολύωρη επέμβαση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, για την αφαίρεση μιας βίδας από τον αριστερό του πνεύμονα τρίχρονου κοριτσιού. Σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά ο αναπληρωτής καθηγητής ΩΡΛ της Ιατρικής Σχολής Κρήτης, Μανώλης Προκοπάκης, σε ανάρτησή του στο Facebook το περιστατικό έγινε χθες και η εικόνα από την ακτινογραφία του μικρού παιδιού είναι συγκλονιστική.

Το τρίχρονο κοριτσάκι χθες το απόγευμα και ενώ έπαιζε στο σπίτι του κατάπιε μια μικρή βίδα. Αμέσως εμφάνισε επεισόδιο πνιγμονής, δεν μπορούσε να αναπνεύσει, γεγονός που έγινε αντιληπτό από τους γονείς του. Εκείνοι προσπάθησαν να το βοηθήσουν όταν όμως αντιλήφθηκαν ότι έχρηζε ιατρικής βοήθειας, το μετέφεραν αμέσως στο Βενιζέλειο νοσοκομείο το οποίο εφημέρευε.

Οι ακτινογραφίες έδειξαν ότι από την εισρόφηση η βίδα είχε καταλήξει στον αριστερό πνεύμονα του παιδιού. Οι γιατροί έκριναν ότι είναι αναγκαία η μεταφορά του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου και την ΩΡΛ κλινική, όπου υπάρχει απόλυτη εξειδίκευση για τέτοια περιστατικά. Το κοριτσάκι εισήχθη αμέσως στο χειρουργείο και η βίδα αφαιρέθηκε με επιτυχία από τον κ. Προκοπάκη.

Το κοριτσάκι νοσηλεύεται στην παιδιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ και αναμένεται να πάρει εξιτήριο ίσως και αύριο.

Ο ίδιος αναφέρει στην ανάρτησή του «πολύ επείγον χειρουργείο! Πριν από λίγο. Αφαίρεση βίδας από αριστερό βρογχικό δέντρο τρίχρονου κοριτσιού. Πολύ επικίνδυνο…».

Ρεπορτάζ: Σταυρούλα Κατσουλάκη

 

Μοιράσου το άρθρο: