Την αποκατάσταση των απωλειών της μεσαίας τάξης έθεσε ως προτεραιότητα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου ως πρωθυπουργός στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας καταστροφή την απλή αναλογική, ξεκαθάρισε ότι θα εξαντλήσει την τετραετία, κράτησε κλειστά τα χαρτιά του για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας και αποκάλυψε ότι την Παρασκευή θα κατατεθεί αίτημα στο Eurogroup για την πρόωρη αποπληρωμή των ακριβών δανείων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Θα επιστρέψουμε στην μεσαία τάξη αυτά που της πήραν, είπε χαρακτηριστικά  ο Κυριάκος Μητσοτάκης  κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Διαβεβαίωσε ότι κανένα επίδομα δεν καταργείται και ότι η κυβέρνηση θα σεβαστεί τις δικαστικές αποφάσεις για τα αναδρομικά.

Ο πρωθυπουργός, ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να συνδέσει ζητήματα εκλογικού νόμου με την αναθεώρηση του Συντάγματος, η συζήτηση για την οποία αρχίζει μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Προανήγγειλε, ότι στο ζήτημα της χωριστής συζήτησης και ρύθμισης για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, θα καλέσει, όταν έρθει η ώρα, τους πολιτικούς αρχηγούς για να τους ενημερώσει.

Για την Συμφωνία των Πρεσπών επανέλαβε ότι είχε πει και προεκλογικά υπενθυμίζοντας ότι από το βήμα της Βουλής είχε προειδοποιήσει ότι «είναι μία εθνικά επιζήμια Συμφωνία, ωστόσο από την στιγμή που θα ψηφιστεί δεν προβλέπεται διαδικασία αλλαγής της». Ωστόσο υπογράμμισε προβλέπει έλεγχο της εφαρμογής της και σε αυτό θα είμαστε πολύ αυστηροί.

Αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό λέγοντας ότι θα εντείνει τις επιστροφές προς την Τουρκία και ζήτησε μεγαλύτερη αλληλεγγύη από την Ευρώπη.

Στα θέματα Παιδείας επέμεινε στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και υποστήριξε ότι χάθηκε ευκαιρία για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια αλλά δεν θα παραβιάσει το Σύνταγμα αφού με την διαδικασία που είναι σε εξέλιξη δεν προβλέπεται αλλαγή του άρθρου 16.

Ο  κ. Μητσοτάκης παρέπεμψε -για μια ακόμα φορά- τη μείωση των πλεονασμάτων, στο αόριστο μέλλον, σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι ακυρώνει την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, τη μείωση της προκαταβολής φόρου και τις 10.500 προσλήψεις καθηγητών.

Κατανοούμε την αμηχανία του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως λέει ο λαός μας, όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Εξάλλου, δυναμικό αποδείχθηκε το πρώτο Σαββατοκύριακο της 84ης ΔΕΘ, με την προσέλευση του κόσμου να είναι αυξημένη κατά 10% έναντι του αντίστοιχου διαστήματος της περσινής διοργάνωσης. Ειδικά χθες Κυριακή, το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης κατακλύσθηκε από επισκέπτες όλων των ηλικιών.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: