Σεισμική δόνηση μεγέθους 7,7 βαθμών σημειώθηκε 117 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της παραθαλάσσιας πόλης Λούσεα στην Τζαμάικα, έγινε γνωστό από το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS).H αρχική εκτίμηση του USGS ήταν 7,3 βαθμοί.Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος περίπου 10 χιλιομέτρων.

«Η απειλή για τσουνάμι που συνδέεται με αυτό τον σεισμό έχει περάσει και δεν υπάρχει πλέον κανένας κίνδυνος», τόνισε το Διεθνές Κέντρο Προειδοποίησης για τσουνάμι/

 

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στο μεγαλύτερο μέρος της Τζαμάικας, μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ. Έγινε επίσης αισθητή στην Αβάνα και σε επαρχίες της Κούβας.Επιπλέον, ο σεισμός οδήγησε στην εκκένωση κτιρίων στο Μαϊάμι της Φλόριντας, όπως μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ. Σύμφωνα με την εφημερίδα Miami Herald, κτίρια σείστηκαν στο κέντρο του Μαϊάμι.

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στη θαλάσσια περιοχή των Νησιών Κέιμαν

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή των Νησιών Κέιμαν, στις 23:55 ώρα Ελλάδος. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα 58 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της George Town και το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 10 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός εντάσσεται στη μετασεισμική ακολουθία των 7,7 Ρίχτερ που είχε προηγηθεί στη θάλασσα της Καραϊβικής και έγινε αισθητός σε ολόκληρη την περιοχή, από την Κούβα και την Τζαμάικα, έως τις αμερικανικές ακτές.

 

Μοιράσου το άρθρο: