Ενώπιον πταισματοδίκη καταθέτει σήμερα ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας για το «στημένο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών» και το ρόλο του Νίκου Παππά.

Η έρευνα του πταισματοδίκη Αμαρουσίου, που διερευνά τις καταγγελίες της εταιρείας Τοξότης κατόπιν εντολής της Εισαγγελίας, έχει αφετηρία την μήνυση σε βάρος των υπευθύνων του λιβανέζικου κολοσσού στον χώρο των κατασκευών που κατέθεσε τον περασμένο Ιούλιο ο κ. Καλογρίτσας ιδιοκτήτης της εταιρίας «Τοξότης».

Η μήνυση αφορά την αντιδικία μεταξύ των δύο εταιριών για ποσό 3 εκατομμυρίων ευρώ . Σύμφωνα με τον μηνυτή, τα χρήματα του καταβλήθηκαν, το καλοκαίρι του 2016, μετά από παρέμβαση του πρώην υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, προκειμένου να συμμετάσχει αφανής εταιρία που δημιούργησαν οι μηνυόμενοι με τον ίδιο εμφανή, στο διεθνή διαγωνισμό για τηλεοπτική άδεια.

Σύμφωνα με υπόμνημα που έχει καταθέσει στον εισαγγελέα που εποπτεύει την έρευνα, ο κ. Καλογρίτσας υποστηρίζει πως η συναλλαγή μεταξύ της εταιρίας Τοξότης και του λιβανέζικου Ομίλου, δεν αφορούσε την εμφανιζόμενη ανάθεση υπεργολαβίας την εταιρία ΤΟΞΟΤΗΣ για έργο κατασκευής εμπορικού κέντρου της CCC στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αλλά την χρηματοδότησή του για να κατέλθει στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, «προκειμένου να εξυπηρετήσει την επιθυμία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να αποκτήσει κανάλι υπό τον έλεγχο της».

ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά

Μοιράσου το άρθρο: