Φωτο Αρχείου (EUROKINISSI)

Αίσιο τέλος στις διαφωνίες χρόνων, ανάμεσα σε Ελληνική Βιομηχανία Κρέατος, Ομοσπονδία Χοιροτρόφων Ελλάδος και Εθνική Διεπαγγελματική Κρέατος, δόθηκε χθες, μιας και όλοι οι εμπλεκόμενοι συμφώνησαν με την πρόταση της υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Φωτεινής Αραμπατζή να προχωρήσουν τελικά ενωμένοι και να διεκδικήσουν σθεναρά το μείζον- την κατοχύρωση του Γύρου ως Προϊόντος Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε.)- και όχι το έλασσον- την αναγνώριση δηλαδή του γύρου ως Εγγυημένο Παραδοσιακό Ιδιότυπο Προϊόν (Ε.Π.Ι.Π.)-, που ήταν η τελευταία λύση ύστερα από τη χρόνια ασυνεννοησία των εμπλεκομένων.

Οι εμπλεκόμενοι θα υποβάλουν στο υπουργείο μέχρι τέλος Μαρτίου τον «φάκελο», το υπουργείο θα τον εξετάσει και σε επόμενο χρόνο θα τον υποβάλει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η κα Αραμπατζή μιλώντας στην εκπομπή ΑΠΟ ΤΙΣ 6 έκανε λόγο για μια «δύσκολη μάχη», καθώς θεωρεί πολύ πιθανό να υπάρχουν ενστάσεις από άλλες χώρες. «Είμαστε αποφασισμένοι, με ένα αρραγές εθνικό μέτωπο, να κάνουμε τον καλύτερο φάκελο και να τον καταθέσουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για να κερδίσουμε την κατοχύρωση του Γύρου ως Προϊόντος Γεωγραφικής Ένδειξης.

Μοιράσου το άρθρο: