Σφοδρή αντιπαράθεση ξέσπασε μετά την απεργία του προσωπικού του ΟΣΕ, που είχε ως αποτέλεσμα να ακινητοποιηθούν τρένα και προαστιακός. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ καταγγέλλει αιφνιδιαστική και απροειδοποίητη απεργία ενώ η Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών υποστηρίζει πως είχε ενημερώσει εγκαίρως. Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει ήδη στείλει στον Υπουργό Επικρατείας ένα πρώτο σχέδιο για το θέμα του προσωπικού ασφαλείας στις απεργίες, δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός, Κώστας Καραμανλής. Σήμερα εισάγεται το ασφαλιστικό νομοσχέδιο προς συζήτηση, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Δεν υπήρχε ξαφνική απεργία, καθώς είχε εξαγγείλει το Εργατικό Κέντρο την απεργία και σαφώς μετέχουν σε αυτή όλα τα σωματεία, δήλωσε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών Παναγιώτης Παρασκευόπουλος υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρξε καμία παρανόηση και ότι είχαν ενημερωθεί οι εταιρείες για την απεργία από την προηγούμενη εβδομάδα. Ο κ. Παρασκευόπουλος ξεκαθάρισε ότι δεν έγινε καμία κατάληψη στον σιδηροδρομικό σταθμό του Ρέντη από προσωπικό του ΟΣΕ, και πως ήταν μόνο δύο συνδικαλιστές κάτι που διαπίστωσε και ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Ρέντη που πήγε στον σταθμό. Παράλληλα ανέφερε ότι υπήρχαν κάποιοι εργαζόμενοι και έγιναν κάποια δρομολόγια. Τέλος δήλωσε ότι η Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών ζητά να γίνει διαλεύκανση της υπόθεσης και αν διαπιστωθεί ότι υπάρχει παράβαση να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.

Από την άλλη ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Φίλιππος Τσαλίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ, δήλωσε ότι όφειλε ο ΟΣΕ να δώσει ένα έγγραφο -όπως το κάνει πάντοτε πριν από τις απεργιακές κινητοποιήσεις- ότι δεν μπορεί να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία των αμαξοστοιχιών και δεν θα κινηθεί κανένα τρένο. Ο κ. Τσαλίδης ανέφερε ότι το συγκεκριμένο έγγραφο για πρώτη φορά ήρθε στις 8:20 το πρωί αφού είχε γίνει όλη αυτή η φασαρία. Πρόσθεσε ότι μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα της Δευτέρας είχε διαβεβαιώσεις ότι θα γίνουν κανονικά τα δρομολόγια και η αλλαγή ήρθε στις 8:20 το πρωί. Το προσωπικό της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ήταν στη θέση τους, είπε χαρακτηριστικά. Όσον αφορά το θέμα αποζημίωσης των επιβατών, ο κ. Τσαλίδης είπε πως «όταν ευθύνεται η ΤΡΑΙΝΟΣΕ πάντα δίνει αποζημιώσεις στους επιβάτες».

Μοιράσου το άρθρο: