Σε εγρήγορση καλεί τους ψηφοφόρους, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς,    προτρέποντας  τους  να διαβάζουν πίσω από  τις γραμμές τονίζοντας ότι η ΝΔ «θα κάνει τα πάντα» για να κρύψει το πρόγραμμά της. Παράλληλα, ζήτησε «από κάθε προοδευτικό πολίτη να κάνει την προοδευτική επιλογή» στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «105,5 Στο Κόκκινο» ο κ. Παππάς τόνισε ότι «μπαίνουμε σε μία καινούργια φάση» κατά την οποία «τα διλήμματα είναι αμείλικτα» και ο κόσμος «θα αποφασίσει με ποιο σχέδιο η κοινωνία μας θα κάνει τα βήματά της έξω από τα μνημόνια».

Ο κ. Παππάς αναγνώρισε  ότι είμαστε μπροστά σε μια νέα κατάσταση με πρώτο σταθμό την επόμενη Κυριακή και κάλεσε κάθε προοδευτικό πολίτη να κάνει την προοδευτική επιλογή και ζήτησε την ενίσχυση των συνδυασμών της Ρένας Δούρου για την Περιφέρεια της Αττικής και του Νάσου  Ηλιόπουλου για τον Δήμο της Αθήνας. Πρόσθεσε μάλιστα ότι πρέπει να εκλεγούν στην τοπική αυτοδιοίκηση όσο το δυνατόν περισσότεροι προοδευτικοί δήμαρχοι και περιφερειάρχες.

«Η εικόνα των δημοτικών εκλογών κατατείνει προς το συμπέρασμα ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπούνε σε κανάλια οι ψηφοφόροι και να λάβουν εντολές από τα κόμματα» είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, σημειώνοντας ότι εκτός από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, πρέπει «με εμβρίθεια να πέσουμε πάνω και στο αποτέλεσμα και των αυτοδιοίκητων εκλογών, το οποίο έχει πάρα πολύ συγκεκριμένο πρόσημο και είναι κατάλληλο και για να εξαχθούν και συμπεράσματα».

Αναφερόμενος στο δυσμενές για τον ΣΥΡΙΖΑ, αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, είπε ότι δεν τελεσφόρησε η μάχη για την ανάδειξη των πραγματικών διλημμάτων και «δεν πείστηκαν όλοι οι πολίτες ότι είναι τόσο κρίσιμες αυτές οι εκλογές» με αποτέλεσμα να μην ψηφίσουν.

«Θα αναλάβουμε και την ευθύνη μας σε όλα» είπε ο κ. Παππάς, προσθέτοντας ότι «δεν φτάνει να κάνει τη μία γκάφα μετά την άλλη ο αντίπαλος. Θα πρέπει να δούμε και τα μηνύματά μας για τα διακυβεύματα που αφορούν τη ζωή του κόσμου του απλού. Θα πρέπει να βγουν και προς τα έξω, να γίνουν κατανοητά, να περάσουν με απλό τρόπο και ο κόσμος να καταλάβει ότι είναι ενώπιον μίας επιλογής η οποία θα κρίνει το πώς θα οργανώσουμε τις ζωές μας τα επόμενα χρόνια».

Μιλώντας για τη στάση που θα τηρήσει η ΝΔ στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τις εκλογές, ο Ν. Παππάς είπε «θα κάνει τα πάντα για να κρυφτεί» και «ο κ. Μητσοτάκης θα κάνει μία προσπάθεια να το παίξει άχρωμος και άοσμος». Διατύπωσε την βεβαιότητα  ότι στο εξής στις συζητήσεις που θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην τηλεόραση, για τις οποίες έχει δεσμευτεί ο αρχηγός της ΝΔ, θα αναδειχθούν όλες οι πτυχές του προγράμματος του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Καταλήγοντας, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής υπογράμμισε ότι «τα κρίσιμα διλήμματα για τα οποία ο κόσμος πρέπει να κάνει και την επιλογή του, είναι αν θα υπάρχει πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, αναδιανεμητικό ασφαλιστικό και προστασία της εργασίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: