Στριμωγμένοι σε ένα κιβώτιο, στο πίσω μέρος ενός βαν, εντοπίστηκαν στην Κροατία, εννέα μετανάστες -τρεις άντρες, δύο γυναίκες και τέσσερις ανήλικοι- από το Ιράν και το Ιράκ. Δέκα έξι μετανάστες, μεταξύ αυτών τέσσερις ανήλικοι, βρέθηκαν ζωντανοί μέσα σε φορτηγό που ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί σε φέριμποτ σε λιμάνι της Ολλανδίας.

Οι κροατικές αρχές σταμάτησαν για έλεγχο το βαν, που είχε πινακίδες Πολωνίας, και άκουσαν φωνές από το πίσω μέρος του οχήματος καθώς η ατμόσφαιρά μέσα στο κιβώτιο ήταν αποπνικτική, γεγονός που τρόμαξε τους μετανάστες.

Ο 21χρονος οδηγός του φορτηγού από την Ουκρανία συνελήφθη για παράνομη διακίνηση μεταναστών.

Στην Ολλανδία, η αστυνομία ανακάλυψε 16 μετανάστες μέσα σε ένα φορτηγό, που ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί σε φέριμποτ με κατεύθυνση την Αγγλία, στο λιμάνι του Εμάιντεν.

«Η βασιλική στρατιωτική αστυνομία ανακάλυψε 16 ξένους μέσα σε ένα φορτηγό στο Εμάιντεν», μια παραθαλάσσια πόλη που βρίσκεται στις δυτικές ακτές της Ολλανδίας, αναφέρεται σε ένα δελτίο Τύπου.

Το φορτηγό μετέφερε εξαρτήματα αυτοκινήτου, ανάμεσα στα οποία κρύβονταν οι μετανάστες, διευκρινίζεται.

Ο οδηγός του φορτηγού, ένας Τούρκος υπήκοος ηλικίας 45 ετών, εμφανίστηκε ενώπιον των αστυνομικών πριν από την επιβίβαση στο πορθμείο, λέγοντας ότι ακούει θορύβους στο ρυμουλκούμενο όχημα, εξήγησε η βασιλική στρατιωτική αστυνομία.

Οι δυνάμεις επιβολής του νόμου βρήκαν μέσα στο φορτηγό 4 ανήλικα αγόρια, μια γυναίκα και 11 άνδρες, διαφορετικών υπηκοοτήτων.

Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό. Ο οδηγός συνελήφθη για διακίνηση ανθρώπων, σύμφωνα με τις αρχές.

Πηγή:ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: