Το ηλεκτρονικό εμπόριο μπήκε για τα καλά στη ζωή μας. Οι ηλεκτρονικές παραγγελίες αυξήθηκαν κατακόρυφα, μιας και τα καταστήματα παραμένουν κλειστά.

Τις τελευταίες ημέρες οι καταναλωτές είχαν και ένα λόγο παραπάνω να ψωνίσουν λόγω των εκπτώσεων της black friday.

Ιδιαίτερα αυξημένες είναι οι ηλεκτρονικές παραγγελίες, με αρκετά ικανοποιητικές εκπτώσεις, προκειμένου να κινηθεί η αγορά. Είδη ένδυσης, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη έχουν την τιμητική τους.

Μάκης Σαββίδης – Αντιπρόεδρος Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου: «είμαστε 44% πάνω σε σχέση με την περσινή black friday και 74% πάνω σε σχέση με την περσινή εβδομάδα της black friday».

Δημήτρης Χαζάπης – υπεύθυνος εταιρικής επικοινωνίας skroutz.gr: «οι αγορές έχουν να κάνουν κυρίως με προϊόντα που αφορούν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ώστε να καλύψουν οι καταναλωτές τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης και της τηλεργασίας, έχουν να κάνουν με χριστουγεννιάτικα λόγω εποχικότητας, με είδη γυμναστικής για εκγύμναση από το σπίτι».

Άνοδος των ηλεκτρονικών πωλήσεων παρατηρείται και στα σουπερμάρκετ και τα φαρμακεία, παρόλο που παραμένουν ανοιχτά.

Μάκης Σαββίδης – Αντιπρόεδρος Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου: «ο κόσμος αποφεύγει το συνωστισμό στα μεγάλα καταστήματα και προτιμά να κάνει τις αγορές του ηλεκτρονικά, καθώς έχει εξοικειωθεί σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό».

Αρκετοί καταναλωτές αναφέρουν ότι θα συνεχίσουν τις νέες ηλεκτρονικές συνήθειές τους και όταν ξεπεραστεί η κρίση του κορονοιού.

Ρεπορτάζ: Δήμητρα Σέκη

Πηγή: ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: