Ομαλά εξελίσσεται μέχρι αυτή τη στιγμή η εκλογική διαδικασία και τα όποια επιμέρους ζητήματα προέκυψαν αφορούν στην πλήρη σύνθεση της εφορευτικής επιτροπής και στην πρόσβαση στις κάλπες ατόμων με κινητικά προβλήματα.

Το εκλογικό τους δικαίωμα άσκησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος της Βουλής και ο πρωθυπουργός, ενώ στις κάλπες προσήλθαν  οι πολιτικοί αρχηγοί και οι υποψήφιοι περιφερειάρχες και δήμαρχοι.

Σαφές μήνυμα για το ρόλο που καλείται να παίξει η Ελλάδα στο μέλλον της Ευρώπης, με την επιλογή της στις κάλπες, έστειλε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

«Να κάνουν προοδευτικές επιλογές για να φύγει η χώρα από τα μοντέλα που οδήγησαν στη χρεοκοπία τη χώρα και την Ευρώπη στα αδιέξοδα» κάλεσε του ψηφοφόρους ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

«Ώρα της ευθύνης των πολλών για το σήμερα και το αύριο του τόπου, αλλά και για την υπεράσπιση των θυσιών του ελληνικού λαού » χαρακτήρισε τη σημερινή εκλογική αναμέτρηση ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την αισιοδοξία του για το εκλογικό αποτέλεσμα, σημειώνοντας ότι «αύριο θα ξημερώσει μια νέα φωτεινή ημέρα».

«Σήμερα, οι πολίτες με την ψήφο τους αλλάζουν σελίδα στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Κλείνουν την πόρτα στην ακροδεξιά και τον λαϊκισμό και ανοίγουν τον δρόμο για προοδευτικές εξελίξεις στη χώρα μας» δήλωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

«Ελπίζουμε σήμερα ο ελληνικός λαός να κάνει την επιλογή που θα τον βοηθήσει να δυναμώσει τη δική του φωνή παντού και σε πανελλαδικό και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Για να γεννηθούμε ένα σπερματοζωάριο δεν δείλιασε και έφυγε μπροστά. Δεν έμεινε να κοιτάει τι κάνουν τα άλλα. Ξεκίνησε και τελικά τα κατάφερε» δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: