Αναρτήθηκαν στο Taxis τα περίπου 7,4 εκατομμύρια εκκαθαριστικά του φετινού ΕΝΦΙΑ. Τα ποσά είναι μειωμένα από 10 έως και 30% ενώ ο φόρος θα πληρωθεί σε πέντε μηνιαίες δόσεις. Καταληκτική ημερομηνία για την πρώτη δόση η 30η Σεπτεμβρίου.

«Η μείωση των φορολογικών βαρών των πολιτών είναι κεντρική δέσμευση για την Κυβέρνησή μας. Την υλοποιούμε χωρίς καμία καθυστέρηση» σχολίασε με ανάρτησή του στο twitter o πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

 Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

«Ο κ. Μητσοτάκης θριαμβολογεί σήμερα για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ. Υπενθυμίζουμε ότι ήταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που την είχε ψηφίσει ήδη από τα τέλη του 2018. Τότε η ΝΔ  χαρακτήριζε την πρωτοβουλία της κυβέρνησης ‘παροχολογία’ και ‘δημοσιονομικό εκτροχιασμό'» σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης και προσθέτει «Αντί λοιπόν να αναλώνεται σε πανηγυρισμούς, καλό θα ήταν ο κ. Μητσοτάκης να σκεφτεί κάποιον τρόπο ώστε να γίνουν εφικτές το επόμενο διάστημα  οι ελαφρύνσεις που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία. Ο προϋπολογισμός του 2020 έρχεται. Μετά την αδυναμία του να προχωρήσει σε μείωση πλεονασμάτων, όπως είχε υποσχεθεί, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και τον λογαριασμό των επιλογών του θα τον πληρώσει ο ελληνικός λαός».

Τι να προσέξετε στα εκκαθαριστικά

Οι φορολογούμενοι από την στιγμή που θα ενημερωθούν για τα εκκαθαριστικά τους θα πρέπει να ελέγξουν την ορθότητα των στοιχείων που αναγράφονται σ’ αυτά, σύμφωνα με τα όσα έχουν δηλώσει στο Ε9 των τελευταίων ετών.Σε περίπτωση που διαπιστώσουν λάθη μπορούν να τα διορθώσουν προκειμένου να μην επιβαρυνθούν με «άδικες» χρεώσεις.

Πηγή:ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: