Μπακογιάννης: «Η Διπλή Ανάπλαση αφορά όλη την πόλη και όχι μόνο τον κόσμο του Παναθηναϊκού»

Το θέμα της «Διπλής Ανάπλασης» σε Βοτανικό και Λεωφόρο Αλεξάνδρας, ήταν ένα από τα κεντρικά θέματα στο αποψινό (Δευτέρα 14/12) δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων. Το όλο ζήτημα με την υπογραφή του μνημονίου συναντίληψης και συνεργασίας που υπεγράφη την 20η Νοεμβρίου ανάμεσα στη δημοτική αρχή κι όλες τις υπόλοιπες εμπλεκόμενες πλευρές (Κυβέρνηση, Ερασιτέχνης, ΠΑΕ Παναθηναϊκός, περιφέρεια, ΑΕΠ Ελαιώνα/Alpha Bank-Πειραιώς) είχε τεθεί επί τάπητος και στο συμβούλιο που έγινε πριν από δύο εβδομάδες, με τις δημοτικές παρατάξεις να λαμβάνουν στο μεσοδιάστημα το μνημόνιο στα χέρια τους για να το μελετήσουν.

Στη αρχική του τοποθέτηση ο δήμαρχος Αθηναίων, τόνισε πως πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο που έχει γίνει στην Αθήνα τα τελευταία χρόνια, υπογραμμίζοντας πως κλείνει μία «πληγή». «Το θέμα επανέρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο μετά το αίτημα των κομμάτων της αντιπολίτευσης να πάρουν στα χέρια τους το MoU που υπογράψαμε με τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, την ΠΑΕ Παναθηναϊκός και όλους τους αρμόδιους φορείς. Νομίζω ότι διαβάζοντας το μνημόνιο οι συνάδελφοι θα έχουν διαπιστώσει ότι είναι ένα έργο δουλεμένο, μετρημένο, σωστά δομημένο αλλά με σφιχτά χρονοδιαγράμματα. Είναι ένα έργο που αφορά όλη την πόλη και όχι μόνο τον κόσμο του Παναθηναϊκού.

Είναι το μεγαλύτερο έργο που έχει γίνει στην πόλη μας τα τελευταία χρόνια. Δεδομένα το έργο αυτό θα ανοίξει και νέες θέσεις εργασίας. Μιλάμε για μία πληγή που κλείνουμε μετά από πάρα πολλά χρόνια. Είναι σημαντικό να έχουμε μεταξύ μας τη μεγαλύτερη δυνατή συνεννόηση. Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να αφήσουμε να εννοηθεί ότι θριαμβολογούμε, καθώς γνωρίζουμε τι θα συναντήσουμε μπροστά μας. Έχουμε συναίσθηση της πολυπλοκότητας και είμαστε στη διάθεση του Δημοτικού Συμβουλίου για να το συζητήσουμε, ώστε να πετύχουμε το στόχο μας».

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων, ορισμένοι εκ των οποίων εξέφρασαν αμφιβολίες ως προς τους τρόπους χρηματοδότησης του έργου. Υπήρξαν κι άλλα μέλη δημοτικών παρατάξεων που ανέφεραν πως η ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν θα βάλει ευρώ και θα πάρει έτοιμο γήπεδο, άλλοι στάθηκαν στο γεγονός ότι μπορεί να φτιαχτεί γήπεδο στην περιοχή της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, αλλά και στις περιβαλλοντικές επιπτώσεις στις δύο περιοχές, ενώ από την πλευρά του ο κ. Καπερνάρος επισήμανε πως θα είναι δύσκολο να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα.

Απαντώντας επί της «Διπλής Ανάπλασης», μετά τον πρώτο κύκλο τοποθετήσεων των άλλων παρατάξεων, ο Κώστας Μπακογιάννης ανέφερε: «Στο Μνημόνιο αναφέρονται οι υποχρεώσεις που αναλαμβάνει ο κάθε συμβαλλόμενος. Θέλαμε να είναι ξεκάθαρο το βάρος που αναλαμβάνει ο καθένας από εμάς. Είναι πολυταμειακό πρότζεκτ. Έχουμε τις δυνατότητες να προχωρήσουμε μπροστά. Σε καμία περίπτωση δεν ψάχνουμε δικαιολογίες. Ούτε παίρνουμε λεφτά από αλλού για να τα βάλουμε στη Διπλή Ανάπλαση. Είναι χρήματα πέρα και πάνω από τον προϋπολογισμό του Δήμου.

Το δημόσιο συμφέρον υπηρετείται επειδή αναβαθμίζεται η περιοχή του Βοτανικού. Δεν θα την πω σκουπιδότοπο. Αυτή η περιοχή τώρα παίρνει μπρος. Έχουμε υπολογίσει ότι μπορεί να προκαλέσει άμεσες επενδύσεις που θα ξεπεράσουν τα 300 εκατομμύρια ευρώ με όσα συνεπάγεται αυτό για τις θέσεις εργασίας.

Κύριε Σοφιανέ, τα προχωράμε όλα μαζί, σαν “πακέτο” και όχι ξεχωριστά. επειδή είναι μία σύνθετη παρέμβαση. Έτοιμη, ώριμη, υπάρχει το Προεδρικό Διάταγμα. Δεν έχει νόημα να τεμαχίσουμε το πακέτο. Έχουμε μελέτες και για τα Κουντουριώτικα και αυτά εντάσσονται στον σχεδιασμό μας.

Έχω ζητήσει συνάντηση με την ΚΑΕ. Θα χαρώ να τους συναντήσω την Παρασκευή. Είναι πολύ σημαντική η συνεργασία μας μαζί της για να προχωρήσουμε στη χωροθέτηση του γηπέδου μπάσκετ».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος