Ακόμα ένα αεροπλάνο από την Κίνα, γεμάτο με υγειονομικό υλικό, προσγειώθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Αθήνα. Αυτή τη φορά, τα απαραίτητα αναλώσιμα για την υποστήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας και των γιατρών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης εναντίον του κορονοΐου, εξασφαλίστηκαν αποκλειστικά από την ελληνική κυβέρνηση. Στην παραλαβή του υλικού παραβρέθηκε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

«Καταφέραμε να εξασφαλίσουμε άλλο ένα μεγάλο φορτίο εξοπλισμού και μηχανημάτων με χρήματα του ελληνικού δημοσίου. Τα υλικά αυτά είναι για χρήση εντός των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να στηρίξουμε αυτούς του ανθρώπους που δίνουν τη μάχη μέσα στα νοσοκομεία» δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

Μεταξύ των υλικών είναι 250.000 Ενισχυμένες Μάσκες ffp2, 125.000 στολές προστασίας γιατρών και νοσηλευτών, 200.000 καλύμματα ποδιών, καθώς και 30.000 ειδικά γυαλιά.

Εν μέσω της άτυπης μάχης που εξελίσσεται μεταξύ των κρατών σε παγκόσμιο επίπεδο για την εξασφάλιση όσο το δυνατόν περισσότερων ιατρικών προμηθειών, η Αθήνα βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση και έχει στήσει αερογέφυρα με την Άπω Ανατολή και δη με την Κίνα.

Το Γραφείο του Πρωθυπουργού συνεργάζεται καθημερινά με τα Υπουργεία Εξωτερικών και Υγείας για την εξεύρεση και αγορά υγειονομικού υλικού.

«Το Υπουργείο Εξωτερικών προσπαθεί να συνδράμει σε διυπουργικό επίπεδο και σε συνεργασία με το Μέγαρο Μαξίμου. Αναμένουμε και άλλα υλικά για να είμαστε επαρκείς και θα είμαστε επαρκείς» δηλώνει από την πλευρά του ο κ. Γρηγόρης Δημητριάδης, Γ.Γ. Εξωστρέφειας Υπουργείου Εξωτερικών.

Ο υπουργός Υγείας αφού εξήρε την προσπάθεια της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων στην τήρηση των περιοριστικών μέτρων, ζήτησε συνέπεια και για τον κρίσιμο μήνα Απρίλιο.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Π. Τζανετάκος

Μοιράσου το άρθρο: