Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται από την κυβέρνηση, τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, τους οίκους αξιολόγησης και τους αναλυτές, η σημερινή ανακοίνωση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) για την πορεία της ελληνικής οικονομίας το 2ο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Εν όψει της επίσημης έναρξης των διαβουλεύσεων για την 4η μεταμνημονιακή αξιολόγηση σε λίγες ημέρες και της κατάρτισης του κρατικού προϋπολογισμού του 2020, το οικονομικό επιτελείο και οι τεχνοκράτες των θεσμών, θέλουν να έχουν πλήρη εικόνα για την πορεία της οικονομίας, προκειμένου να προσδιορίσουν τα επόμενα βήματα στο δημοσιονομικό πεδίο.

Τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών επανέρχονται στην Αθήνα στις 16 Σεπτεμβρίου και μία εβδομάδα αργότερα αναμένεται να αφιχθούν και οι επικεφαλής τους.

Εξάλλου, αύριο συνεδριάζει το Euro Working Group (EWG), όπου θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά οι βασικοί άξονες της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης από τον πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) καθηγητή Μιχάλη Αργυρό.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί απαντώντας σε γραπτή ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρη Παπαδημούλη, δήλωσε: «Οποιαδήποτε πρόταση σχετικά με τους στόχους πρωτογενούς πλεονάσματος πρέπει να συζητηθεί από την Ευρωομάδα στο πλαίσιο της επικαιροποιημένης ανάλυσης της βιωσιμότητας του χρέους και συνολικής δέσμης διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που θα αποφέρουν επενδύσεις και ανάπτυξη».

ΠΗΓΗ: Πρώτο Πρόγραμμα
Ρεπορτάζ: Κ. Τσάβαλος

Μοιράσου το άρθρο: