Θερμότατη υποδοχή επιφύλασσε ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ στον Έλληνα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου στην επίσκεψη του τελευταίου στην κινεζική πρωτεύουσα, στο Πεκίνο. Μετά το πέρας των συνομιλιών με τον Κινέζο ομόλογό του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μίλησε για την συνεργασία των πολιτισμών, την ανάγκη σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου, ενώ δεν παρέλειψε να ενημερώσει τον Πρόεδρο Σι για τις τουρκικές προκλητικές ενέργειες στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Ο Κινέζος Πρόεδρος υποδέχθηκε στην είσοδο του Μεγάρου του Λαού τον κ. Παυλόπουλο και στη συνέχεια οι δύο ηγέτες επιθεώρησαν τιμητικό άγημα της Προεδρικής Φρουράς της Κίνας, ενώ δεκάδες μαθητές και μαθήτριες, που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Μέγαρο του Λαού, υποδέχθηκαν τους δύο άνδρες κρατώντας στα χέρια σημαίες της Ελλάδας και της Κίνας.

Οι δύο άνδρες κατά τη συνάντησή τους συζήτησαν για τις διμερείς οικονομικές σχέσεις, εκφράζοντας την ικανοποίησή τους για την πορεία τους. Ο κ. Παυλόπουλος έθεσε στον Κινέζο ομόλογό του τα εθνικά θέματα, για τα οποία, ο κ. Τζιπίνγκ εξέφρασε τη στήριξή του, ενώ οι δύο ηγέτες τόνισαν την ανάγκη ενίσχυσης του Διαλόγου των Πολιτισμών.

Μετά τη συνάντηση ο Κινέζος Πρόεδρος παρέθεσε επίσημο γεύμα προς τιμή του Έλληνα Πρόεδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ (Ανταπόκριση: Χρύσα Ρουμελιώτη), ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: