Η διπλωματική ασπίδα που έχει υψωθεί απέναντί στον Ερντογάν αποδίδει, είμαι σίγουρος ότι θα έχει αποτελέσματα, για πρώτη φορά εισακούγεται η φωνή της Ελλάδας στα διεθνή fora, ανέφερε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα , την εκπομπή GPS και στον Θάνο Σιαφάκα ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμένος

Οκ. Πικραμένος είπε ακόμη πως ο διάλογος με την Τουρκία μπορεί να γίνει μόνον υπό τις προϋποθέσεις των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου αλλά και του Δικαίου της Θάλασσας ενώ εκτίμησε πως το win- win που ισχυρίζεται ο Τούρκος πρόεδρος μοιάζει με τη μοιρασιά του καραγκιόζη και τα δικά μου δικά μου αλλά και τα δικά σου και αυτά δικά μου.

Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εκτίμησε πως οι βόλτες που κάνει το Oruc Reis στην περιοχή του Αιγαίου , σε καμία περίπτωση δεν δημιουργούν τετελεσμένα., ωστόσο δεν απέκλεισε τον κίνδυνο ενός θερμού επεισοδίου, τονίζοντας ότι αυτός ο κίνδυνος είναι πάντα ανοιχτός. Τέλος οκ. Πικραμένος απαντώντας σε  ερώτημα ανέφερε πως στο Δικαστήριο της Χάγης δεν μπορούμε να πάμε με ανοιχτή ατζέντα παρά  μόνον για τη μια και μοναδική διαφορά που αναγνωρίζει η Ελλάδα και είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας.

Μοιράσου το άρθρο: