Με «παραφωνία» το «αποκλειστικό «δημοσίευμα της Μιλιέτ που αναφέρεται σε νέα πρωτοβουλία αποκλιμάκωσης από την Άνγκελα Μέρκελ, η επιθετική προπαγάνδα συνεχίζεται στην Τουρκία. Ενδεικτικές οι δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ ότι το Oruç Reis «παίρνει ακτινογραφίες  και ως τις 23 Αυγούστου, συνολικά  καλώδιο 1.750 χιλιομέτρων θα ποντιστεί στη Μεσόγειο για σεισμολογική έρευνα». Πάντως, ο Χουλουσί Ακάρ ρίχνει τους τόνους δηλώνοντας ότι η Τουρκία θέλει να λύσει τις διαφορές της με την Ελλάδα μέσω διαλόγου.

Ο κρατικός μηχανισμός μοιράζει βίντεο από τουρκική φρεγάτα που φέρεται να απέπλευσε από τον κόλπο Καλκάν και να βρίσκεται 3 χιλιόμετρα από το Κας, απέναντι από το Καστελόριζο. Πυκνώνουν οι πτήσεις μαχητικών ελικοπτέρων», όπως επίσης μεταδόθηκε.

Κι ενώ η Αθήνα εξασφάλισε την άμεση σύγκληση  των ΥΠΕΞ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Βερολίνο επαναλαμβάνει ότι είναι συνεχής η επικοινωνία του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών με τον Νίκο Δένδια και ότι η Άνγκελα Μέρκελ είναι στη διάθεση των δύο πλευρών, έχοντας ήδη μεσολαβήσει, τον περασμένο Ιούνιο.

Η εφημερίδα Μιλιέτ επιμένει ότι η Μέρκελ ζήτησε χθες να έχει τηλεφωνική επαφή με τον Ερντογάν, κάτι που δεν έχει επιβεβαιωθεί πάντως από το Βερολίνο.

» Είμαστε έτοιμοι για όλα, ακόμα και για σύγκρουση», γράφει στο πρωτοσέλιδο η ναυαρχίδα του φιλοκυβερνητικού Τύπου της Τουρκίας, Γενί Σαφάκ.

«Η Μεσόγειος δεν είναι η Ακρόπολη της Αθήνας», τιτλοφορείται ένα ακόμη τουρκικό πρωτοσέλιδο.

Τα πυρά στρέφονται καθημερινά στη συμφωνία Ελλάδας Αιγύπτου. Μάλιστα, αναφέρεται ότι «το Ορούτς Ρέις διέσπασε την Ελληνο-Αιγυπτιακή πολιορκία».

Μοιράσου το άρθρο: