Επεισοδιακός ήταν έλεγχος της Επιθεώρησης Εργασίας σε ακτινοδιαγνωστικό κέντρο στην πόλη της Χίου. Ο εργοδότης φέρεται να επιτέθηκε λεκτικά απειλώντας και υβρίζοντας τον επιθεωρητή εργασίας κατά την διάρκεια ελέγχου εντοπισμού αδήλωτης εργαζόμενης ενώ εκσφενδόνισε εναντίον του πλαστικό αντικείμενο κτυπώντας τον στο χέρι. Το περιστατικό κατήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ απέκτησε και πολιτική διάσταση καθώς εργοδότης είναι ο Κωνσταντίνος Τρομπούκης  πολιτευτής της ΝΔ.

Μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Χίου, κατέθεσε ο Ειδικός Γραμματέας του Σ.ΕΠ.Ε, Πάνος Κορφιάτης.

«Να δώσει αμέσως εξηγήσεις» κάλεσε  με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ τον Κυριάκο Μητσοτάκη τονίζοντας: «Οι πρόσφατες αναφορές του κ. Μητσοτάκη που κλείνουν το μάτι στην παραβατικότητα και υπονοούν την αδρανοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών, έχουν ήδη αρχίσει να παράγουν αποτελέσματα σε βάρος των εργαζομένων και έχουν τροφοδοτήσει ακραίες συμπεριφορές εναντίον των ελεγκτικών μηχανισμών»

«Αυτά είναι τα αποτελέσματα των νέων ηθών που θέλει να επιβάλλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ στην αγορά εργασίας», ανέφερε σε σχόλιό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Κωνσταντίνου Τρομπούκη κάνοντας λόγο για προπαγάνδα και ψευδείς ειδήσεις: «Τα όσα περιγράφονται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι παρά μια στημένη υπόθεση για τη δημιουργία εντυπώσεων. Και αυτό διότι ουδέποτε ολοκληρώθηκε ο έλεγχος και δεν υπήρχε, ούτε υπάρχει, κανένας αδήλωτος εργαζόμενος στην επιχείρηση που διατηρώ. Είναι ότι αυτονόητο, ότι θα προβώ στις δέουσες νομικές ενέργειες».

ΕΡΤ1/ Ρεπορτάζ: Θοδωρής Πυλιώτης
Σχετική είδηση:Ο ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση εναντίον επιθεωρητή του ΣΕΠΕ στην Χίο

Μοιράσου το άρθρο: