Φωτό: Owen Humphreys/PA via AP

Το ξέσπασμα της πανδημίας του νέου κορονοϊού αποτελεί μεγάλο πλήγμα για τη μουσική βιομηχανία παγκοσμίως. Συναυλίες και εκδηλώσεις ακυρώθηκαν –και εξακολουθούν να ακυρώνονται- στο πλαίσιο της εφαρμογής μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του SARS-CoV-2, διεθνώς.

Ωστόσο, καθώς τα περιοριστικά μέτρα «χαλαρώνουν» σε διάφορες χώρες, οι διοργανωτές συναυλιών βρίσκουν νέους τρόπους ώστε να θέσουν σε κατάσταση «επανεκκίνησης» τη μουσική βιομηχανία, φροντίζοντας παράλληλα για την ασφάλεια των μουσικόφιλών.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, οι αρμόδιοι του Virgin Money Unity Arena, στο Newcastle της Αγγλίας, διοργάνωσαν την πρώτη βρετανική συναυλία με μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης. Την περασμένη Τρίτη, περίπου 2500 θεατές παραβρέθηκαν στον υπαίθριο χώρο του Gosforth Park όπου πραγματοποιήθηκε το μουσικό γεγονός.

Φωτό: Owen Humphreys/PA via AP

Παρέες σε γκρουπ μέχρι και 5 ατόμων απόλαυσαν από τις ειδικές μεταλλικές εξέδρες -τοποθετημένες σε απόσταση ασφαλείας η μία από την άλλη-  μια μουσική βραδιά με τραγούδια του Sam Fender. Συνολικά, στον χώρο είχαν τοποθετηθεί 500 μεταλλικές εξέδρες.

Οι αποστάσεις ασφαλείας, λόγω του κορονοϊού, τηρούνταν και κατά την είσοδο  των μουσικόφιλών στον χώρο. Οι αφιχθέντες πάρκαραν τα αυτοκίνητά τους σε απόσταση δύο μέτρων προτού οδηγηθούν στις ειδικές εξέδρες απ’ όπου και θα παρακολουθούσαν την εκδήλωση της βραδιάς. Κάθε παρέα ατόμων μπορούσε να προμηθευτεί φαγητά και ποτά εκ των προτέρων ή να τα παραγγείλει μέσω ειδικής εφαρμογής.

Φωτό: Owen Humphreys/PA via AP

Μετά την επιτυχία της συγκεκριμένης συναυλίας, περισσότεροι μουσικοί και κωμικοί –μεταξύ των οποίων οι  Van Morrison, Jimmy Carr και Bill Bailey, θα εμφανιστούν στη συγκεκριμένη Βρετανική σκηνή, δίνοντας ίσως ένα παράδειγμα για το πώς μπορούν να πραγματοποιούνται με ασφάλεια οι συναυλίες και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στον καιρό της πανδημίας.

Πηγή: https://cnn.com/

Φωτογραφίες: Associated Press

Μοιράσου το άρθρο: