Φωτό Αρχείου (EUROKINISSI)

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο Ζάππειο και τα οποία ήδη υλοποιούμε, η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, στην εστίαση και στην ενέργεια, η νέα 13η σύνταξη με τις προδιαγραφές που δώσαμε, είναι μόνιμα μέτρα, δήλωσε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Η Υπουργός εγκάλεσε την ΝΔ  ότι πάρα πολύ συχνά επαναλαμβάνει τους ισχυρισμούς της περί προεκλογικών παροχών.  Το κάνει από το 2016 και το 2017, σε κάθε θετικό μέτρο της κυβέρνησης, το έκανε και για τα μέτρα της ΔΕΘ, το έκανε και για την αύξηση του κατώτατου μισθού, υπογράμμισε η κ. Αχτιόγλου.

«Αυτό δεν είναι ένα επιχείρημα το οποίο απαντάει πουθενά και, σε κάθε περίπτωση, είναι προσβλητικό για τους συνταξιούχους και τον κόσμο της εργασίας να παρουσιάζονται ως «εξαγοράσιμοι» με μέτρα κοινωνικού χαρακτήρα που θα έπρεπε να είναι πραγματικότητα στην Ελλάδα του σήμερα», σημείωσε.

Υπεραμύνθηκε των μέτρων λέγοντας επίσης ότι ψηφίστηκαν, για να μείνουν και ενισχύουν σε ετήσια βάση το εισόδημα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. Σημέιωσε μάλιστα ότι δεν είναι μόνο τα μέτρα που εφαρμόζονται τώρα αλλά και τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) και έχουν γίνει ήδη πράξη. Η μείωση εισφορών, η μείωση του ΕΝΦΙΑ, η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους συνεταιρισμούς. Θύμισε την αύξηση του κατώτατου μισθού, την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού και κατέληξε λέγοντας ότι όλα αυτά είναι βήματα μίας στρατηγικής που λέει ότι, μετά την 21η Αυγούστου, υπάρχουν νέες δυνατότητες και νέα περιθώρια και το κάνει πράξη η κυβέρνηση.

Ειδικώτερα στα θεματα του υπουργείου της  επισήμανε ότι επι ΝΔ η ανεργία εκτινάχθηκε στο 28% και η ανεργία των νέων στο 60%. Από το 2015, συμπλήρωσε, έχουν δημιουργηθεί 370.000 νέες θέσεις εργασίας και η ανεργία έχει μειωθεί στο 18,5%.

Τόνισε δε ότι η ΝΔ καταγγέλλει τους μισθούς που η ίδια δημιούργησε. Σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας, «ήταν η κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που μείωσε τον κατώτατο μισθό σε μία νύχτα κατά 22% και κατά 32% για τους νέους, θεσπίζοντας τον υποκατώτατο και πάγωσε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, δηλαδή τη δυνατότητα να πετυχαίνουν αυξήσεις οι εργαζόμενοι στους κλάδους τους. Αντίθετα, είπε η κα Αχτσιόγλου, η σημερινή κυβέρνηση αύξησε τον κατώτατο μισθό κατά 11%, κατάργησε τον υποκατώτατο μισθό, επανέφερε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Αναφερόμενη στο ασφαλιστικό, υπογράμμισε ότι «οι περικοπές που έκαναν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στις συντάξεις, την περίοδο 2010-2014, ήταν 45 δισ. ευρώ. Έκαναν 12 διαδοχικές οριζόντιες περικοπές, μεταξύ των οποίων η κατάργηση της 13ης και της 14ης σύνταξης. Αυτά δεν νομίζω ότι κανείς μπορεί να τα ξεχάσει. Είναι αυτά τα οποία εν πολλοίς δημιουργούν και τις διεκδικήσεις αναδρομικών των συνταξιούχων στα δικαστήρια. Έχουν πολιτικούς υπευθύνους εκείνες οι περικοπές, υπογράμμισε η κ. Αχτσιόγλου.

Πήγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το άρθρο: