Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτκής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, στο υπουργείο Υγείας στις 18:00, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, θα ανακοινώσει τα εξειδικευμένα μέτρα που αφορούν στη σταδιακή επαναλειτουργία δομών του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Ανακοινώσεις αναμένονται επίσης για Πανεπιστήμια και Φροντιστήρια.

Στις 11 Μαΐου επιστρέφουν στα σχολεία οι μαθητές της Γ` Λυκείου.

Στις 18 του μήνα ακολουθούν οι υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου και του Γυμνασίου.

Περισσότεροι από 34.000 εκπαιδευτικοί συμμετείχαν σε τηλεημερίδα για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Εκπαιδευτικοί από 27 χώρες αντάλλαξαν απόψεις για τη διαδικτυακή μάθηση που έχει επιβάλλει η πανδημία του κορονοϊού. Όλοι συμφώνησαν ότι η παρουσία και η αλληλεπίδραση στο σχολικό χώρο είναι αναντικατάστατη, όπως τόνισε ο οργανωτικός συντονιστής ΠΕ.ΚΕ.Σ Δυτικής Ελλάδας, Σπύρος Παπαδάκης.

Ισχυρή είναι η σύσταση να συνεχιστεί η τηλε-εκπαίδευση ειδικά για ευπαθείς ομάδες. ‘Οπως τόνισε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στα σχολεία που θα ανοίξουν θα είναι συγκεκριμένος αριθμός ανά τάξη (15 άτομα) και τα μαθήματα θα γίνονται εκ περιτροπής (Δευτέρα,Τετάρτη, Παρασκευή σε κάποιες τάξεις και Τρίτη -Πέμπτη σε άλλες).

Σχετικά με τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης ο κ. Πέτσας τόνισε: «Ο σκοπός όλων των μέτρων που πήραμε μέχρι σήμερα δεν ήταν για να μείνουμε εσαεί κλεισμένοι στα σπίτια μας. Ήταν για να βγούμε από τα σπίτια μας». Όσοι επικαλούνται την άποψη ότι θα πρέπει να ανοίξουν μία και καλή τα σχολεία τον Σεπτέμβριο θεωρώ ότι τότε «θα έχουν την ίδια φοβία που έχουν και σήμερα. Αυτό που έχει σημασία είναι να πάμε σταδιακά ώστε να ελέγχουμε ότι κάθε βαθμίδα ανοίγει με ασφάλεια».

Με υψηλούς τόνους απέναντι στην κυβέρνηση για το άνοιγμα των σχολείων αντιδρά ο Σύριζα, τονίζοντας ότι μια τέτοια κίνηση εγκυμονεί πολύ σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία

«Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του οφείλουν να γνωρίζουν πως οι πολίτες δεν κλείστηκαν δύο μήνες στα σπίτια τους για να ρισκάρουν εν τέλει να κάνουν τα παιδιά τους πειραματόζωα. Το άνοιγμα των δημοτικών και των γυμνασίων για είκοσι μόλις μέρες είναι ένα αχρείαστο ρίσκο σε βάρος τόσο των μικρών παιδιών και των οικογενειών τους όσο και των ευπαθών ομάδων», σχολίασε ο Αλέξης Χαρίτσης.

Το ΚΙΝΑΛ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι κάνει πειράματα με το άνοιγμα των σχολείων «εν είδει προσομοίωσης», όπως λέει, ενώ η Φώφη Γεννηματά μίλησε για ρίσκο και επέμεινε ότι «θέλει προσοχή».

Επιφυλάξεις εξέφρασε και ο Κυριάκος Βελόπουλος για το άνοιγμα των σχολείων. «Αμ ήμουν εγώ και ισχύουν όσα λένε, δε θα άνοιγα τα σχολεία τώρα, αλλά μόνο για τις Πανελλαδικές. Πώς αποφασίζουν κάτι, που χθες ήταν επικίνδυνο:», ανέφερε.

ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ: Ελίνα Κολύβα, Νίκη Παπαδούλα

Σχετική είδηση: Τι αλλάζει στη ζωή μας- «Επιστρέφουμε αλλά προσέχουμε»

Μοιράσου το άρθρο: