Η επίσημη μετάφραση του εξωδικαστικού συμβιβασμού μεταξύ κυβέρνησης των Η.Π.Α. και της πολυεθνικής Novartis διαβιβάστηκε σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα στη Βουλή. Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός αφορά την περίοδο 2012 έως 2015.
Σύμφωνα με την επίσημη μετάφραση των σχετικών κειμένων προκύπτει ότι η έρευνα εντόπισε δωροδοκίες μόνο σε γιατρούς δημοσίων νοσοκομείων ή κλινικές και όχι σε Έλληνες πολιτικούς, όπως ισχυρίζεται η πλειοψηφία.
Το επίμαχο σημείο της αναφοράς που κάνει λόγο για δωροδοκία σε «αλλοδαπούς αξιωματούχους», αφορά εργαζομένους σε δημόσια νοσοκομεία ή κλινικές, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

Η συγκεκριμένη αναφορά άναψε φωτιές ανάμεσα στην ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Η πλευρά της πλειοψηφίας  αναφέρει πως ο ΣΥΡΙΖΑ συνειδητά αποκρύπτει την αλήθεια.

Πηγές ΝΔ

Η ΝΔ σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της επίσημης μετάφρασης, τονίζει: «Από την μετάφραση του κειμένου προκύπτει ξεκάθαρα ότι ο ορισμός του κρατικού αξιωματούχου στη σελ.30 υπό τον τίτλο το ελληνικό σύστημα υγείας, ελληνικές οντότητες και αλλοδαποί αξιωματούχοι είναι : «Η Ελλάδα κατέχει και λειτουργεί νοσοκομεία και κλινικές κρατικής ιδιοκτησίας και ελέγχου, και τα εν λόγω νοσοκομεία και κλινικές ασκούν κρατική λειτουργία. Τα φυσικά πρόσωπα που εργάζονται σε αυτά τα νοσοκομεία και κλινικές ήταν «αλλοδαποί αξιωματούχοι» υπό την έννοια του νόμου.

Από όλο το κείμενο της απόφασης προκύπτει ότι η Novartis κλήθηκε να πληρώσει για παράνομες πρακτικές σε συνταγογραφήσεις φαρμάκων και κλινικές δοκιμές από υπαλλήλους της, ιατρούς και παρόχους υπηρεσιών υγείας.

Ψευδώς ο ΣΥΡΙΖΑ διακινεί μια σελίδα αποκρύπτοντας συνειδητά τις αμέσως επόμενες που αναφέρονται μόνο σε ιατρούς και δίνουν τον ορισμό του αξιωματούχου που και πάλι αφορά μόνο ιατρούς.

Αγγλικά δεν ήξεραν και ήθελαν μετάφραση. Τώρα εκτός από σκευωροί είναι και ψεύτες».

ΣΥΡΙΖΑ

«Η επίσημη μετάφραση της μεταφραστικής υπηρεσίας του υπουργείου Εξωτερικών επιβεβαιώνει πως ο συμβιβασμός 345 εκατ. δολαρίων της Novartis με τις ΗΠΑ δεν αφορούσε μόνο σε γιατρούς, όπως ψευδώς ισχυρίζεται η ΝΔ, αλλά σε πρακτικές διαφθοράς για τον επηρεασμό αποφάσεων της κυβέρνησης Σαμαρά την περίοδο 2012-2015», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι «οι μόνες αποφάσεις που παίρνει μία κυβέρνηση και που αφορούν τη Novartis είναι η τιμολόγηση των φαρμάκων της».

Πηγή:ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: