Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Κώστας Τσιρώνης

Φορώντας μάσκα για την προστασία από τον κορονοϊό, τηρώντας παράλληλα και όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, ο Αμερικανός ηθοποιός Μίκι Ρουρκ ξεναγήθηκε εχθές το απόγευμα (Πέμπτη 10/9) στον ιερό βράχο της Ακρόπολης. Ο δημοφιλής ηθοποιός του Χόλυγουντ βρίσκεται στη χώρα μας, καθώς συμμετέχει  στην ταινία της Γελένα Ποπόβιτς, «Ο άνθρωπος του Θεού», με θέμα τη ζωή του Αγίου Νεκταρίου.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Κώστας Τσιρώνης

Εκτός από τον Μίκι Ρουρκ στην ταινία πρωταγωνιστούν ο Άρης Σερβετάλης και ο Ρώσος Αλεξάντερ Πετρόφ, ενώ αρκετοί δημοφιλείς Έλληνες ηθοποιοί ενσαρκώνουν επίσης ρόλους στο φιλμ. Ανάμεσα σε αυτούς είναι ο Νικήτας Τσακίρογλου, ο Χρήστος Λούλης, ο Γιάννης Στάνκογλου, η Καριοφυλλιά Καραμπέτη, η Τάνια Τρύπη, ο Γιάννης Αναστασάκης, ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, ο  Αλέξανδρος Μυλωνάς, ο Βασίλης Κουκαλάνι, ο Μιχάλης Οικονόμου, ο Μιχάλης Μητρούσης, η Κίττυ Παϊταζόγλου, και άλλοι.

Σύνοψη της ταινίας «Ο άνθρωπος του Θεού»

Η δημοτικότητα του Αγίου Νεκτάριου (τότε Μητροπολίτη Πενταπόλεως) προκαλεί τη ζήλια των κληρικών στην Αλεξάνδρεια. Από φόβο ότι θα γίνει ο επόμενος Πατριάρχης Αιγύπτου, μέρος του κλήρου τον δυσφημίζει με αποτέλεσμα να εκδιωχθεί από την Αίγυπτο. Στην Αθήνα πια, χάρη στην εξελιγμένη παιδαγωγική του τακτική γίνεται ξακουστός και κοσμαγάπητος και την ίδια εποχή επιδίδεται σε σπουδαίο συγγραφικό έργο. Ο φόρτος εργασίας, όμως, τον καταπονεί και αποφασίζει να αποσυρθεί στην Αίγινα, όπου ξαναχτίζει ένα ερειπωμένο μοναστήρι με τα ίδια του τα χέρια, το οποίο χάρη στη φήμη του, μεγαλώνει. Η Μονή, όμως, δεν αναγνωρίζεται ποτέ, ενώ ο Άγιος Νεκτάριος κατηγορείται άδικα για ανηθικότητα. Στο Αρεταίειο νοσοκομείο, λίγο πριν το τέλος του, θα κάνει το τελευταίο του θαύμα.

Η ταινία προγραμματίζεται να κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες σε διανομή της Feelgood Entertainment, στις 3 Δεκεμβρίου 2020.


Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Feelgood Entertainment

Φωτογραφίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: