Στην Κωνσταντινούπολη βρίσκεται ο Ρώσος πρόεδος Bλαντιμίρ Πούτιν για τα εγκαίνια του αγωγού Turkstream, ενώ νωρίτερα θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο, όπου αναμένεται να συζητήσουν για ειρηνευτική επίλυση του λιβυκού προβλήματος.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Κρεμλίνου, ο κ. Πούτιν θα διεξαγάγει συνομιλίες με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την διάρκεια των οποίων προγραμματίζεται να συζητηθούν ζητήματα που αφορούν στην περαιτέρω ανάπτυξη της ρώσο-τουρκικής συνεργασίας καθώς και επίκαιρα διεθνή ζητήματα μεταξύ των οποίων η κατάσταση στην Συρία και την Λιβύη.
Η επίσκεψη είναι η 12η επίσκεψη που πραγματοποιεί ο πρόεδρος Πούτιν στην Τουρκία ως αρχηγός κράτους και η 9η αφότου εξελέγη πρόεδρος το 2012 για τρίτη θητεία.

Ο Ερντογάν είχε δηλώσει στις 5 Ιανουαρίου, ότι κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Πούτιν στην Τουρκία, προτίθεται να συζητήσει μαζί του περιφερειακά ζητήματα. Παράλληλα είχε εκφράσει την ελπίδα ότι θα καταφέρει μαζί με τον Ρώσο πρόεδρο «να επιτύχει κατά την συνάντηση τους, κατάπαυση του πυρός στην συριακή επαρχία Ιντλίμπ, ώστε οι βόμβες να μη πέφτουν στα σπίτια των αμάχων πολιτών»

Εν τω μεταξύ τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης σχολιάζοντας τη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι ο Τραμπ σιώπησε, σημειώνοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν μπόρεσε να περάσει το μήνυμα ή να κάνει τον Τραμπ να αντιδράσει στα παράπονα της Αθήνας.

Πηγή: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ανταπόκριση: Αριάννα Φερεντίνου

Μοιράσου το άρθρο: