Στο Προεδρικό Μέγαρο βρέθηκε σήμερα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως προκειμένου να ενημερώσει την Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την επαναλειτουργία των εκπαιδευτικών δομών και το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση του σχολείου.

Η κα Σακελλαροπούλου τόνισε ότι ο φυσικός χώρος και από πλευράς εκπαιδευτικού έργου αλλά και κυρίως από την πλευρά της κοινωνικότητας, της κοινωνικής επαφής, είναι το σχολείο και τόνισε ότι ήταν πολύ κρίσιμο να ξεκινήσουν τα σχολεία. Σημείωσε ότι «υπήρξαν αρκετά προβλήματα στον καιρό των μέτρων της πανδημίας» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι έχει κερδηθεί το στοίχημα με την προσπάθεια που έγινε και τα ιδιαίτερα μεγάλα βήματα με την ψηφιακή εκπαίδευση και την ψηφιοποίηση γενικότερα. «Υπήρξε ανταπόκριση κι έγιναν βήματα πολύ χρήσιμα στο πεδίο αυτό», είπε χαρακτηριστικά. Ανέφερε ότι είναι αναμενόμενη η ανησυχία και η επιφυλακτικότητα που υπάρχει κυρίως από τους γονείς, ωστόσο -όπως είπε- «με τις οδηγίες των ειδικών όλα θα πάνε καλά».
Τέλος εξήρε την συμβολή των εκπαιδευτικών, σημειώνοντας ότι πίσω από κάθε δημιουργικότητα, πίσω από κάθε επίτευγμα του σχολείου κρύβονται φωτισμένοι εκπαιδευτικοί και πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα έχει αναδείξει πολλούς και αυτήν την περίοδο ήταν -και θα συνεχίσει- ο ρόλος τους να είναι πολύ σημαντικός».

Η κα Κεραμέως αναφέρθηκε στην επαναλειτουργία των εκπαιδευτικών δομών, πάντοτε στη βάση των οδηγιών των ειδικών, με προσεκτικά βήματα, με μέτρα προστασίας και πρόληψης, αλλά επιτρέποντας στους μαθητές να επιστρέψουν σιγά-σιγά στον φυσικό τους χώρο και παράλληλα έκανε λόγο για το Νομοσχέδιο, που αφορά στην αναβάθμιση του σχολείου, καθώς η διαβούλευση έχει ολοκληρωθεί και ετοιμάζεται πλέον να μπει στην κοινοβουλευτική διαδικασία. Αναφορικά με την τηλεκπαίδευση σημείωσε ότι παρά τις όποιες δυσκολίες, καθώς ήταν κάτι καινούργιο για όλους, το εγχείρημα πέτυχε. Και εξήρε την συμβολή των εκπαιδευτικών σε αυτή την επιτυχία.
Αναφερόμενη στις ανησυχίες για την επαναλειτουργία των δομών, η υπουργός Παιδείας είπε πως είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση, ωστόσο «πρέπει να επιτρέψουμε την επιστροφή στην κανονικότητα, πάντοτε όμως με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας, με μέτρα προστασίας και πρόληψης και με βάση τους ειδικούς. Ακούμε τους ειδικούς και με βάση τις πολύτιμες οδηγίες τους πορευόμαστε».

Πηγή: ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: