Αλλεπάλληλες είναι οι συσκέψεις στο υπουργείο Οικονομικών ενόψει και της συνάντησης του πρωθυπουργού με το οικονομικό επιτελείο το Σάββατο. Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο BBC τόνισε ότι στόχος του είναι η εδραίωση της αξιοπιστίας της χώρας, η οποία θα ανοίξει τον δρόμο στη διαπραγμάτευση για μείωση του ύψους των πρωτογενών πλεονασμάτων.

Eπί τάπητος αναμένεται να τεθούν το φορολογικό νομοσχέδιο καθώς στόχος είναι να έχει κατατεθεί και ψηφιστεί έως τις 10 Αυγούστου και να μην ξεχνάμε ότι θα προηγηθούν οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Γι’ αυτό ο Χρήστος Σταϊκούρας έχει αλλεπάλληλες συναντήσεις με στελέχη του ΥΠΟΙΚ προκειμένου να αποκτήσει πλήρη εικόνα για την πορεία εσόδων, δαπανών, την πορεία ρύθμισης των 120 δόσεων, τις τράπεζες αλλά και τις μεταρρυθμίσεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην πρώτη του συνέντευξη ως πρωθυπουργός, σε μια από τις πιο γνωστές δημοσιογραφικές εκπομπές το HARDtalk του BBC, επισημαίνει ότι η εδραίωση της αξιοπιστίας της χώρας, θα ανοίξει τον δρόμο στη διαπραγμάτευση για μείωση του ύψους των πρωτογενών πλεονασμάτων. Απέρριψε μάλιστα κάθε ενδεχόμενο να τεθούν σε κίνδυνο τα κοινωνικά επιδόματα και οι συντάξεις λόγω των φορολογικών ελαφρύνσεων που σχεδιάζονται.

Ρεπορτάζ: Ραλλού Αλεξοπούλου

Σχετική είδηση: Σύσκεψη Μητσοτάκη-Σταϊκούρα το Σάββατο για φορολογικό και προγραμματικές δηλώσεις

Μοιράσου το άρθρο: