Τα παιδιά χρειάζεται να καταλάβουν τι συμβαίνει-Γιαγιά θα “κρυφτούμε” για λίγο αλλά στο τέλος θα κερδίσουμε! (video)

«Μένουμε σπίτι για τους ανθρώπους που αγαπάμε. Θα “κρυφτούμε” για λίγο αλλά στο τέλος θα κερδίσουμε! λέει στη γιαγιά της ένα μικρό κορίτσι μιλώντας στο τηλέφωνο με τη γιαγιά του». Πρόκειται για ένα βίντεο της Περιφέρειας Κρήτης που επιμελήθηκε η ομάδα του Ημιμαραθωνίου Κρήτης με σενάριο του Γιώργου Αλεβυζάκη και εκτέλεση παραγωγής του Αλέξανδρου Χατζηπαναγιώτη. Πρωταγωνίστρια του σποτ είναι η μικρή Κατερίνα Λαμπράκη.

«Αυτές τις ώρες, το καθήκον της ατομικής ευθύνης είναι κρισιμότερο. Όλοι μαζί, από τη μια άκρη της Κρήτης ως την άλλη, προστατεύοντας τον εαυτό μας και τους γύρω μας, χτίζουμε ένα μεγάλο δίχτυ προστασίας. Ως Περιφέρεια Κρήτης ακολουθούμε τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων για την πρόληψη και τον περιορισμό του COVID-19» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης.

Τα παιδιά χρειάζεται να καταλάβουν τι συμβαίνει-Γιαγιά θα “κρυφτούμε” για λίγο αλλά στο τέλος θα κερδίσουμε! (video)Ένα διαφορετικό παιδικό βιβλίο για τον κορονοϊό έγραψε μία Κολομβιανή παιδοψυχολόγος, προσπαθώντας να ενημερώσει και να καθησυχάσει τα παιδιά κάτω των επτά ετών.

Η Μανουέλα Μολίνα, στο βιβλίο της “COVIBOOK” με μία έξυπνη και ευχάριστη αφήγηση παρουσιάζει τον ιό σαν ξάδερφο της γρίπης και του κοινού κρυολογήματος, αναλύει σύντομα τα συμπτώματα που προκαλεί ο ιός, ενώ προτείνει λύσεις ώστε να αποφευχθεί η μετάδοσή του.

«Τα παιδιά χρειάζεται να καταλάβουν τι συμβαίνει στις κοινότητές τους και στον κόσμο. Είναι ευθύνη μας να τα κρατήσουμε σωματικά και συναισθηματικά ασφαλή. Συνεπώς έχω δημιουργήσει αυτό το σύντομο βιβλίο για να υποστηρίξει και να καθησυχάσει τα παιδιά, κάτω των 7 ετών στην εποχή του κορονοϊού» δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η κ. Μολίνα.

Παράλληλα, όπως εξηγεί, το βιβλίο καλεί τις οικογένειες να συζητήσουν με τα παιδιά τους την μεγάλη έκταση των συναισθημάτων που αναδύονται από την παρούσα κατάσταση.

«Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι αυτό το βοήθημα δεν αναζητά να γίνει πηγή επιστημονικής πληροφόρησης αλλά ένα εργαλείο που βασίζεται στη φαντασία. Θυμηθείτε ότι τα συναισθήματα επεξεργάζονται μέσα από το επαναλαμβανόμενο παιχνίδι και την ανάγνωση ιστοριών πολλές φορές», αναφέρει χαρακτηριστικά η Κολομβιανή παιδοψυχολόγος.

Το COVIBOOK έχει μεταφραστεί ήδη σε 18 γλώσσες και επιδιώκει να καταπραΰνει το άγχος των παιδιών σε όλο τον κόσμο.

«Το COVIBOOK θα καλέσει τα παιδιά να εκφραστούν για το πώς νιώθουν. Παράλληλα θα δημιουργήσει νευροεκκρίσεις ασφάλειας καθώς θα βλέπουν τον ιό σαν ένα καρτούν. Θα τα παρηγορήσει εξηγώντας τους ότι οι φροντιστές τους θα τα κρατήσουν ασφαλή και θα τους συστήσει κάποια μέτρα πρόληψης που θα τους κάνουν να αισθανθούν δυνατοί και θωρακισμένοι απέναντι στον COVID-19», επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Μολίνα.

Μάλιστα σε μήνυμά της παροτρύνει τους γονείς να εκτυπώσουν το βιβλίο ώστε τα παιδιά να μπορούν να συμμετάσχουν στην εξιστόρηση της ιστορίας ζωγραφίζοντας πάνω του.

Πηγή:ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος