Νέο αιφνιδιαστικό έλεγχο στα κεντρικά γραφεία των τεσσάρων συστημικών τραπεζών (Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς, Alpha Bank, Eurobank), πραγματοποίησαν και σήμερα Παρασκευή οι ελεγκτές της Επιτροπής Ανταγωνισμού για δεύτερη φορά μέσα σε ένα 24ωρο. Εντός των επόμενων δύο ωρών αναμένεται ανακοινώσεις από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. 

Στόχος της έρευνας είναι η συλλογή στοιχείων προκειμένου να διακριβωθεί αν τα πιστωτικά ιδρύματα χρησιμοποιούν εναρμονισμένες πρακτικές σε προμήθειες και επιτόκια.

Οι περίπου 120 ελεγκτές της Επιτροπής Ανταγωνισμού φέρεται να αναζητούσαν στοιχεία για ενδεχόμενη συνεννόηση μεταξύ των πιστωτικών ιδρυμάτων για την επιβολή χρεώσεων στις τραπεζικές συναλλαγές.

Οι ελεγκτές πήραν έγγραφα που συνδέονται με την τιμολογιακή πολιτική των τραπεζών.

«Για επικοινωνιακό σόου του πρωθυπουργού ώστε να αποκρύψει την αναδρομική ασυλία που κάνει δώρο στους τραπεζίτες για θαλασσοδάνεια» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Τέτοιοι έλεγχοι δεν προδικάζουν ότι οι επιχειρήσεις ενεπλάκησαν σε αντιανταγωνιστική συμπεριφορά, «ούτε το αποτέλεσμα της έρευνας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Ανταγωνισμού

Πηγή:ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: