Φωτό: Creative Commons/ άδεια χρήσης cc0

Τι φαντάζεται άραγε κάποιος όταν διαβάζει μια είδηση για ένα «καλό φάντασμα», που δεν ήρθε στον κόσμο για να τρομάξει τους ανθρώπους, αλλά για να τους εντυπωσιάσει; Όχι, το “Good Ghost”  δεν είναι πνεύμα αλλά μια μοτοσικλέτα μάρκας BMW, φτιαγμένη αποκλειστικά κατόπιν παραγγελίας. Μάλιστα, το εν λόγω «φάντασμα» με τους δύο τροχούς δεν κυκλοφορεί καν στον δρόμο αλλά βρίσκεται στο Haas Moto Museum and Sculpture Gallery, στο Ντάλας του Τέξας.

Η μοτοσικλέτα κατασκευάστηκε στο Kingston Custom, το εργαστήριό του Dirk Oehlerking στην πόλη Gelsenkirchen της δυτικής Γερμανίας. Ο ίδιος έχει σχεδιάσει μεταξύ άλλων και δύο «αδελφές» μοτοσικλέτες, επίσης μάρκας BMW: τις White Phantom και Black Phantom. Όπως επισημαίνεται σε άρθρο της ιστοσελίδας bikeexif.com, ο  Dirk αναφέρεται σε αυτές τις ιδιαίτερες δημιουργίες του σαν να είναι επίσης δύο «φαντάσματα» που ανήκουν το ένα στο άλλο και αλληλοσυμπληρώνονται, όπως το Γιν και το Γιανγκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Oehlerking δεν είχε σκοπό να κατασκευάσει και τρίτο «φάντασμα» για να ολοκληρώσει τη συλλογή. Όμως η παραγγελία για μια τρίτη μοτοσικλέτα -σχεδιασμένη σε στυλ αρ ντεκό- ήρθε από τον συλλέκτη μηχανών του είδους Bobby Haas και κατά συνέπεια το αίτημα του έγινε δεκτό από τον δημιουργό.

Το 2019 οι White Phantom και Black Phantom αποτέλεσαν «πόλο έξης» για τους φίλους της μοτοσικλέτας στο Haas Moto Museum. «Ο Bobby Haas και η διευθύντρια του μουσείου Stacey Mayfield με ρώτησαν αν μπορούσα να φτιάξω και ένα τρίτο «φάντασμα», ώστε να δημιουργηθεί μια “τριλογία”, μια οικογένεια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο σχεδιαστής της μοτοσικλέτας.

Έτσι δημιουργήθηκε η μοναδική μοτοσικλέτα με την ονομασία “Good Ghost” («καλό φάντασμα»), βασισμένη στο μοντέλο της BMW R100 RS του 1980. Σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ιδιοκτήτη και συλλέκτη- έπρεπε να έχει γκρι χρώμα και να ταιριάζει με τις δύο μεγαλύτερες (κατά τη χρονολογία κατασκευής) «αδελφές» της, αλλά να είναι πιο επιβλητική και πιο γρήγορη από τις «προγόνους» της.


Πηγή: bikeexif.com

Φωτογραφία: Creative Commons/ άδεια χρήσης cc0

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο: